Cand raman insarcinate femeile incep sa isi faca tot felul de planuri, sa se gandeasca in toate modurile care ar putea sa le dea chiar si cele mai mici indicii. Din acest motiv, apar asa zisele vorbe din popor care reusesc sa spuna care este sexul copilului, ca nu aveti voie sa dormiti intr-un anumit fel sau ca sexul este interzis in timpul sarcinii. Toate acestea sunt niste mituri care trebuie sa fie demodate. In schimb, exista anumite lucruri de care chiar ar trebui sa tinem cont deoarece sunt adevarate.

Iata care sunt principalele mituri adevarate de care trebuie sa tineti cont:

  • In primul rand, daca pana sa aflati ca sunteti insarcinata va incepeti ziua cu o cafea minunata, se pare ca de acum inainte va trebui sa faceti astfel incat sa renuntati la ea. Cafeina va ridica pulsul si tensiunea si poate traversa placenta. Studiile arata si ca daca beti mai mult de trei cesti pe zi creste riscul de avort spontan, travaliu prematur si greutate redusa a bebelusului la nastere. Mentineti consumul de cafea la minimul necesar -si retineti ca nu numai cafeaua contine cafeina, ci si ceaiul verde, cola, ciocolata si unele analgezice.
  • De asemenea, exista anumtie tratamente de care trebuie sa tineti cont atunci cand sunteti insarcinata. Pe prospectul lor vor scrie ca sunt contraindicate femeilor insarcinate asa ca nu trebuie sa faci o proba pentru a verifica acest lucru. Medicul va poate sfatui sa evitati vopsirea sau permanentul parului pana ce treceti de primul trimestru, cand organele bebelusului sunt deja complet formate. Suvitele nu pun probleme, desi o mica parte din colorantii pe care ii contin pot intra in contact cu scalpul. Asadar, nu trebuie sa puneti la incercare acest lucru si sa asteptati sa va vopsiti abia dupa nastere.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *