descărcareRasfatul are ca si consecinta faptul ca poate trece de faza de copilareala si alint care se manifesta atunci cand copii sunt mici si poate ajunge o problema pe viata. Din asta, se poate ajunge ca problema rasfatului exagerat sa persiste toata viata respectivei pesroane si sa ajunga un adult rasfatat si iresponsabil. Probabil cel mai mare dezavantaj cu care se confrunta copiii alintati este faptul ca ei nu au fost invatati sa munceasca pentru ceea ce isi doresc cu adevarat, si faptul  ca asteapta totul sa pice de sus.

Odata ce copiii alintati obtin ceea ce vor prin manipulare, ei dezvolta o modalitate disfunctionala de a interactiona cu oamenii din jur. Acele comportamente rele se pot dezvata, inda intr-o perioada foarte mare de timp, cam de 10 ani. Daca si copilul tau se afla pe acest drum, de a deveni un rasfatat, nu te panica. Exista solutii pentru asta, mai ales daca acest comportament este depistat la timp.

Spune-i copilului tau adevarul, spune-i ca ai dat-o in bara in ceea ce priveste educarea lui, apoi explica-i de ce vor avea loc niste schimbari. Atunci cand setezi niste reguli noi, fii clar in ceea ce priveste consecintele. Pentru a remedia si a schimba comportamentul negativ al copilului tau, ar trebui sa tii cont de niste strategii.

Impune niste limite consistente. Da-i copilului niste reguli clare si niste limite pe care sa nu le incalce. Daca decizi sa schimbi o regula din cand in cand, explica-i ca astea sunt doar niste exceptii. Stabileste consecinte pentru incalcarea regulilor. Consecintele pot consta atat din a-i reprima niste privilegii pana la a-i confisca pentru o perioada un obiect preferat.

Creeaza recompense pentru un comportament bun si potrivit. Depinzand de varsta copilului, poti sa creezi un tabel cu recompense pentru fiecare varsta, cu stelute. Atunci cand cel mic obtine un numar cat mai mare de stelute atunci va veni si rasplata binemeritata si adecvata fiecaruia.

Invata-ti copiii  ca a darui este la fel de important cu a primi. Incurajeaza-ti copilul sa participe la activitati de sprijinire a altora. Du-i la shopping pentru a cumpara impreuna cadouri si atentii pentru prieteni si pentru membrii familiei. Invata-ti copilul sa accepte un „nu” ca raspuns. Daca te-ai hotarat sa-i refuzi o cerinta celui mic, nu lasa temperamentul dramatic sa te influenteze si sa fie in favoarea lui. Nu lasa plansul sau supararea sa te manipuleze, si arata-i ca o asemenea mutare nu este in favoare lui.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *