Majoritatea oamenilor au probleme cu tenul. Acneea este o afectiune care apare de obicei in perioada de pubertate datorita anumitor dereglari hormonale. Nu se exclude faptul ca si oamenii maturi sufera d eun ten acneic.

Acneea poate provoca leziuni destul de urate la nivelul tenului fiind considerata de multi dintre oameni deranjanta sau stanjenitoare. Putem opri actiunea acestor afectiuni daca avem grija in mod constant de ten si de textura lui.

De obicei acneea apare in cazul in care persoanele autenul gras. Tenul gras se datoreaza excesului de sebum de pe fata. Din cauza excesului de sebum apar acele afectiuni ale pielii. Cosurile trebuie sa fie tratate inainte de a se raspandi pe toata fata. Iata ce ar trebui sa faci pentru a avea un ten curat si lipsit de cosuri:

  • Demachiantul este foarte important pentru fiecare. Stim ca este esentiala demachierea in fiecare dimineata si in fiecare seara inainte de culcare. In timpul zilei dar mai ales in timpul noptii fata va elimina mai mult sebum decat de obicei si din acest motiv este foarte importanta demachierea.
  • Fata trebuie sa fie curata delicat pentru a evita ruperea cosurilor de pe fata. In cazul in care le rupeti veti ramane cu cicatici consistente pe fata. Este foarte important sa va curatati foarte bine fata cu produse speciale pentru tenul gras. Nu folositi materiale sintetice sau altele pentru curatirea fetei deoarece acestea dauneaza si favorizeaza tenul acneeic.
  • In caul in care aveti parul lung trebuie sa aveti grija cum dormiti. In timpul noptii trebuie sa va strangeti foarte bine parul deoarece in caz contrat tenul va atrage excesul de sebum de pe par si se va situa pe ten.
  • Trebuie sa folositi un fond de ten care sa nu aiba in compozitia lui ulei. Este foarte important sa nu aiba ulei. Este suficient excesul de sebum de pe fata si nu mai este nevoie de altceva.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *