In timp ce pregati  mancarea este foarte posibil sa ne confuntam cu fierbienteala cuptorului, a uleiului incins sau oricare lichid sau solid oparit. Iata ce masuri trebuie sa iei in cazul in care te confunti cu arsuri:

  • In primul rand apa rece, e de preferat sa fie un jet de apa care sa curga de sus in jos. Este indicat sa sa nu fie foarte rece ci la temepratura camerei. Daca arsura este mai grav, dupa ce aplici jetul de apa pune o compresa umeda.
  • In cazul in care arsura este mai puternica e important sa consultati un medic. Nu bandaja rana cu palsture sau pansamnete stranse. Putina folie alimentara din aluminiu este de ajuns pentru a apara rana pana cand te vede un medic.
  • De asemenea varza cruda si zeama de varza te poate ajuta. Aplica pe rana si schimb-o atunci cand simti ca se incalzeste. Scufunda mana in zeama de varza timp de 2-3 minute. Poate calma durerea, cicatrizeaza si reface rapid tesuturile.
  • Aloe vera poate fi folosita si pentru tratarea arsurilor mai puternice care ataca stratul profund al pielii. Daca ai in casa aloe-vera in ghiveci atunci rupe o frunza de la baza palntei (de preferat este sa fie mai batranam, sectioneaz-o pe lungime si aseaz-o cu partea plina de seva direct pe arsura. Cu proprietatile ei antiinflamatoare va indeparta durerile. De asemenea stimuleaza refacerea celulelor noi, sanatoase.
  • Si un cub de gheata aplicat cateva secunde impiedica tesuturile din imediata vecinatate a zonei arse sa se distruga si ele. Iar durerea si usturimea vor disparea usor. Este indicat sa aplici gheata pe arsura doar dupa ce o invelesti intr-un tifon.
  • Si cartoful crud aplicat pe zona afectata a pielii te poate ajuta. Fie ca il dai pe razatoare sau il amesteci cu miere de albine pana cand va deveni o pasta. Are rolul de a linisti si cicatriza.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *