Scoala este extrem de importanta pentru fiecare dintre copii deoarece aici se formeaza copilul la nivel de personalitate si de cunostinte. Exista doua tabere, doua categorii de oameni: unii sunt de acord cu ceea ce spun eu si cred ca scoala este foarte importanta pentru copil in timp ce altii cred ca scoala nu face decat sa deformeze educatia copilului. A doua categorie de oameni este acea categorie a oamenilor care refuza sa dea copilul la o scoala tocmai din cauza ca au impresia ca scoala deformeaza educatia copilului. Acest lucru este total eronat.

Cu siguranta ati intalnit cazuri sau pur si simplu ati auzit in mass media despre oamenii care refuza sa isi dea copilul la o scoala pentru ca nu considera ca aceasta este necesara copilului. pentru ei este suficient sa „ai scoala vietii” si nu ” sa inveti tot felul de lucruri nefolositoare care nu te ajuta nicaieri si pe car nu ti le cere nimeni in viata”. Exista o foarte mare parte din oameni si chiar din elevi care se intreaba acest lucru: de ce trebuie s ainvete la scoala tot felul de lucruri nefolositoare care nu ii folosesc la nimic in viata?

Cu siguranta nu ne va opri nimeni pe strada sa ne intrebe lucruri despre analiza matematica sau despre romanele de la scoala. Ei bine, este adevarat insa toate aceste lucruri pot fi extrem de benefice nu doar pentru ca a avea un loc de munca bun inseamna a avea multe cunostinte ci si pentru formarea copilului. Credem sau nu, matematica ajuta foarte mult la organizarea gandirii unei persoane in timp ce romanele citite si aparent nefolositoare ne dau lectii de viata si ne imbogatesc vocabularul.

Scoala are rolul de a ajuta individul sa se organizeze, sa socializeze, sa inteleaga ce sunt diferentele de opinie sau alte diferente. Copilul are nevoie de scoala ca de aer!

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *