proiecte case duplex

Oricine doreste sa construiasca o casa de la zero are nevoie de un proiect bine pus la punct. Aceasta sarcina trebuie inmanata unor specialisti, nicidecum nu ne-o putem asuma noi, ca proprietari. Toti ne dorim o casa cat mai trainica, cu un buget cat mai mic. Ei bine, calitatea si durabilitatea isi cer pretul lor, asadar nu trebuie sa facem rabat cand vine vorba de construirea propriului nostru camin. Altfel, costurile de reparatie usturatoare isi vor spune cuvantul in cel mai scurt timp.

Prima intrebare care apare pe buzele tuturor este „Cat de mare sa fie casa?”. Raspunsul nu este unul fix, acesta trebuie raportat la numarul locuitorilor si la nevoile fiecaruia. Trebuie sa ne gandim daca locuinta anterioara a fost suficient de spatioasa sau nu si cam cat de mare ar trebui sa fie noua locuinta pentru ca aceasta sa satisfaca toti membrii ei.

Minimul necesar impune din start inseamna o bucatarie, o baie, o sufragerie, un dormitor pentru copii si unul matrimonial. La acestea se pot adauga alte dormitoare, bai, o camera de oaspeti, anexe, etc. Un alt aspect este numarul nivelelor pe care le va avea viitoarea casa raportat la suprafata disponibila de constructie. Important este sa dam dovada de mult simt practic si sa ne inarmam cu multa rabdare atunci cand decidem sa ne contruim casa visurilor noastre.

Elaborarea proiectului de constructie – sfaturi si recomandari

Dupa ce ne-am ales terenul unde am dori sa ne facem casa, urmatorul pas important este alegerea unei echipe care sa se ocupe de proiecte case duplex sau parter. O recomandare in acest sens este Smarthomeconcept.ro care are o echipa formata din arhitecti, ingineri structuristi si instalatori. Este foarte important ca acestea sa colaboreze intre ei, pentru ca rezultatul sa fie cel asteptat.

Au existat si situatii in care din lipsa comunicarii dintre arhitecti si ingineri au aparut tot felul de incompatibilitati de strucura care au incetinit procesul de munca si bineinteles, au necesitat costuri suplimentare. Sunt frustrante si de nedorit asemenea imprejurari, insa alegerea unei firme cu experienta in spate scad substantial sansele sa se intample asemenea evenimente.

Echipa de profesionalisti ne ajuta sa ne schitam ideile pe hartie si sa ne formam o imagine foarte clara despre cum am dori sa arate casa. Este indicat sa ne orientam dupa o firma care sa ne dea posibilitatea modificarii unor elemente din proiect in caz ca ne razgandim pe parcurs. Se intampla de multe ori sa ne dam seama ca ar mai fi nevoie de o baie sau ca suprafata camerelor ar trebui regandita. Ori poate forma acoperisului nu ne mai place si dorim sa o inlocuim cu una mai moderna. Ideal ar fi sa nu existe costuri suplimentare percepute, dar desigur, acest aspect se discuta de la bun inceput.

Elementele functionale si tehnice trebuie imbinate armonios cu simtul estetic. Materialele de constructie de trebuie sa fie de cea mai buna calitate; este indiscutabil sa optam pentru materiale mai proaste doar pentru ca preturile sunt mai mici. In schimb, elementul care prezinta flexibilitate in aceasta schema este elaborarea structurilor de rezistenta astfel incat consumul de materiale sa fie cat mai redus. Un plan de actiune cat mai eficient trebuie gandit in prealabil economic, dar inteligent.

Siguranta, rezistenta si stabilitate – acestea sunt pilonii unei case cu adevarat trainice. Iar echipa Smarthomeconcept.ro ne proiecteaza viitoarele camine cu diligenta unui bun proprietar, ca si cum si-ar configura propriile locuinte. Asta inseamna respectarea celor mai inalte standarde de calitate. Insa misiunea lor nu se opreste aici, ea continua pana la obtinerea autorizatiei de construire si mai departe catre executia si receptia cladirii.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *