Consumul de alcool, de tutun si de droguri sunt o adevarata problema in societate. TInerii aleg sa isi puna viata in pericol inca de la varste foarte fragede. Adolescentii recurg la droguri si la consumul de alcool din diferite motive. Ei sustin faptul ca apeleaza la aceste metode de a „se simti bine” din cauza situatiilor precare in familie, din cauza anturajului si a prietenilor cu care interactioneaza sau pur si simplu din curiozitate. Drogurile sunt foarte raspandite in societate si sunt foarte usor de procurat. In baruri, in cluburi, pe strada, chiar si la scoala tinerii pot face rost de draguri oriunde.

Exista tineri care apeleaza la droguri in momentele in care are probleme la scoala, acasa sau in familia cu scopul de a se deconecta de acestea.

Dragostea adolescentina este foarte intensa. In momentul in care isi incep o relatie, au impresia ca aceasta nu se va mai finaliza niciodata. In momentul finalizarii relatiei, vor fi foarte dezamagiti si vor incerca sa consume alcool sau droguri.

Tinerii au impresia ca daca consuma alcool se vor simti minunat, si ca nu vor mai gasi acea stare in alta parte. La inceput, toti consumatorii sustin faptul ca incearca pentru prima si ultima oara. Din moment ce vor incerca o data si le va crea o stare de bine va incerca si alta data. Consumatorii adolescenti recurg la aceste lucruri din cauza faptului ca sunt foarte usor de procurat. Mediul in care se invart copii nostri va fi intotdeuna invadat de „bine-facatori” care il vor ispiti pana cade in aceasta capcana.

Daca esti parinte, si observi ca copilul pe care il considerai bun si pe care nu il credeai in stare sa faca acest lucru, incepe sa consume stupefiante, trebuie sa ai mare grija. Explica-i care sunt pericolele si cat de usor isi pune viata in pericol recurgand la aceste consumuri.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *