In spatele usilor si geamurilor inchise, o jumatate de duzina de povestitori au fost adunati pentru a produce o lume fantastica cu personaje convingatoare, dialog feroce si poveste complicata. Dar aceasta nu este o camera obisnuita de scriitori, este Telltale Games, un studiou de jocuri video independent care a produs premii de nuanta si naratiuni intr-o industrie mai mult asociata cu mitraliere si masini de scapare.
Considerat de unii ca fiind „HBO-ul jocurilor”, Telltale s-a detasat de ceilalti producatori, adaptandu-se la carti populare, filme si show-uri de televiziune, cum ar fi „Back to the Future”, „Jurassic Park” si „The Walking Dead”, in jocuri adventuri lansate des, sub forma de capitole episodice ce pot fi descarcate cu 5 dolari fiecare. Acest model dezvolta aceleasi calitati de ardere lenta care au facut dramele de la televiziune de prestigiu atat de populare si le permite celor de la Telltale sa munceasca la mai multe proiecte pentru bani mai putini decat cheltuie alte companii pe jocuri ce se vand pentru 60 de dolari copia.
Studioul si-a intors atentia in mod considerabil catre urmatorul nume din seriile jocurilor, o versiune in joc video a seriei fantasy epica, „Game of Thrones” acum difuzandu-se sezonul 4 la HBO. Producerea personajelor si sensul pentru poveste ce a facut un targ cu HBO-ul cu Telltale Games, sunt calitati testate in timp, indiferent de format.
In timp ce produce Game of Thrones, ce trebuie sa iasa anul acesta, Telltale Games lucreaza la cel de-al 2-lea sezon pentru The Walking Dead si The Wolf Among Us, bazat pe romanul grafic al lui Bill Willingham, Fables. Prima serie episodica a celor de la Telltale, a fost Sam & Max Save the World, fiind lansat in 2006 cu episoade lunare. Apoi au urmat jocuri bazat pe „Strong Bad”, „Wallace & Gromit”, „Back to the Future” si „Jurassic Park”. Insa cu toate acestea, cel mai mare succes al companiei a venit in 2012 cu „The Walking Dead”, adaptat dupa benzile desenate Robert Kirkman si seriile hit de pe AMC.