Compania Take-Two este in crestere, dupa cum spune Strauss Zelnick. Acesta a laudat de asemenea Microsoft pentru separarea de Kinect. Publisherul are 1 miliard de dolari, bani in mana, chiar si dupa ce a cheltuit 227 de milioane de dolari anul trecut pentru a recumpara actiuni. Si incearca sa se decida ce sa faca cu ele, iar CEO-ul Strauss Zelnick, spune ca el vede 3 optiuni.

Acesta spune ca au oportunitatea de a sprijini cresterea organica cu bilantul, de asemenea ei au abilitatea de a realiza o crestere anorganica. Dar mai au si oportunitatea de a restaura banii detinatorilor de actiuni.

Traditional, Take-Two si-a pastrat concentrarea pe cresterea organica, construindu-si propriu studiou, decat sa cumpere case de productie deja existente. Dar Zelnick spune ca nu conduce nimic in mediul de productie a jocurilor video actual. Acesta spune ca daca este o oportunitate de a creste anorganic cu compania, acest lucru este consistent cu abordarea lor disciplinata, atunci vor face acest lucru cu siguranta.

O mica parte din acea crestere vine din partea digitala a afacerii. Veniturile digitale au crescut cu 65 la % in anul fiscal 2014, comparat cu anul trecut, la un record de 435.1 de milioane de dolari. Aceasta crestere pastreaza investitorii fericiti, dar Zelnick spune ca nu sunt planuri de a descreste accentul companiei asupra vanzarilor traditionale retail.

Cu concentrarea digitala a celor de la Take-Two fiind mai mult pe DLC-uri, compania si-a sporit atentia catrea lumea jocurilor mobila. Mobilul este o concentratie relativ noua pentru publisher, iar Zelnick spune ca nu are nimic impotriva in a se concentra mai profund asupra acestui spatiu, dar inca sustine ca display-urile telefoanelor sunt prea mici sa scoata in evidenta jocurile AAA ale companiei, iar tabletele ar putea avea mai multa putere.

Unii au chestionat aparenta productie lenta a companiei, mai ales pe titluri care nu devin hituri. Zelnick inlatura acel criticism, spunand ca, concentratia celor de la Take-Two a fost intotdeauna un produs de cea mai buna calitate, indiferent de cat de mult dureaza.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *