Daca sub o forma sau alta organismul transmite informatii, detalii despre preferinte si ce anume zace in noi chiar daca nu sunt aspecte prezentare concret in cuvinte cand vine vorba de somn pozitia adoptata are ceva efecte si in viata de zi cu zi. Ai putea crede ca tine de dureri din cauza unei pozitii mai putin confortabile. De fapt se pare ca cercetatorii au gasit o legatura intre somnul in pozitia fetala si nivelul carierei.

In primul rand pozitia fetala se caracterizeaza prin ghemuire, pozitia stransa manifestata ca a unui copil inainte de nastere. In subconstient ar putea fi vorba de nevoia de a strange in brate pe cineva, de a te ghemui si a strange in sens figurat toata durerea nespusa. Cercetatorii spun ca este vorba de sentimentul de vulnerabilitate manifestat dimineata. Care la randul sau se pare are o influenta in viata zilnica si mai ales la locul de munca.

De asemenea se pare ca femeile sunt mai predispuse sa adopte o astfel de pozitie in somn decat barbatii. Iar cercetatorii sunt de parere ca asta tine de gradul emotiv, afectiv. Si in randul ambelor sexe se pare ca 4 din 10 persoane tind sa se caracterizeze in acest sens, atat ca si corelare a ceea ce inseamna cat si la propriu ca si stil de a dormi.

Care este explicatia? Cercetatorii spun ca o astfel de pozitie ar putea sa afecteze modul in care gandim si simtim. Asta va aduce la decizii gresite, la idei care nu isi au locul si asa mai departe. Mai mult decat atat, se face o corelare cu zambetul: oamenii rad/zambesc cand sunt fericiti insa prin stimulare sa-i spunem aducem o satre de bine chiar daca initial nu aveam un motiv intemeiat de a zambi. Acelasi lucru se intampla si cand vine vorba de pozitia de fetus adoptata pentru orele de somn.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *