Firma Playstation 4 a detinut in jur de 9.5 milioane de actiuni Square Enix, pentru mai mult de 10 ani, dupa cum arata arhivele, insa miercuri, a emis o declaratie sa anunte vanzarile tuturor stock-urillor catre firma SMBC Nikko.

Desi pretul existent pe actiune la Square Enix este de 16.48$, sugerand ca echitatea actiunilor de la Sony ar trebui sa valoreze 157 de miloane de dolari, corporatia a vandut stock-urile cu aproximativ 47 de miioane de dolari .

Vanzarile lui Sony, marcheaza sfarsitul unei legaturi financiare de durata intre cele 2 companii.  Inregistrarile din arhiva online, datand de prin anul 2004, arata ca Sony a fost unul din cei mai mari detinatori de actiuni ale celor de la Square Enix pentru mai mult de un deceniu.

In timpul erelor Playstation 1 si Playstation 2, Sony a profitat de un sir de jocuri exclusive Square Enix, cum ar fi Final Fantasy 7, 8, 9, 10 si 12, dar de asemenea si Kingdom Hearts 1 si 2. Dar in anul 2008, Square Enix a dezvaluit ca Final Fantasy 14 se va lansa atat pe Xbox 360 al celor de la Microsoft, cat si pe Playstation 3. De atunci, publisher-ul are o abordare pe mai multe platforme.

Reducere a costurilor

Vanzarea vine in acelasi timp cu presiunea intensa al CEO-ului de la Sony, Kaz Hirai, pentru a reduci costurile de baza a corporatiei. Sub conducerea lui Hirai, Sony a facut in mod regulat vanzari unice ale afacerii sale inainte de rapoartele financiare anuale.

Desi media empire a raportat 266 de milioane de dolari profit pentru trimestru de sarbatori ce a avut loc intre lunile Octombrie si Decembrie, Sony se asteapta la o pierdere neta de 1.1 miliarde de dolari pentru anul financiar incheiat in martie.

In februarie, compania a anuntat vanzarea afacerii de creare pentru pc catre firma de investitii Japan Industrial Partners pentru aproximativ 489 de milioane de dolari.

In septembrie 2013, corporatia a promis sa faca o revizuire cuprinzatoare a jocurilor in producere.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *