De cate ori nu vi s-a intamplat sa va intindeti in pat si sa simtit la un moment dat ca nu puteti sa dormiti iar a doua zi sa va treziti foarte obositi din cauza faptului ca nu v-ati indeplinit somnul? Stim cu totii ca pentru o buna functionabilitate a corpului avem nevoie de somn si de hrana. Este normal sa se intample asa deoarece asa functioneaza organismul iar creierul are nevoie sa se odihneasca pentru a da randamente.

Ce poti sa faci pentru a ave un somn linistit si sa poti sa incepi o noua zi de munca si de provocari in plina forta? Iata cateva sfaturi pe care trebuie sa iei in considerare daca iti doresti sa dormi mai bine.

Calitatea si cantitatea

Este foarte important ca somnul pe care il avem sa fie unul cat se poate de calitativ. Mai exact, in cazul in care dormim 8 ore intr-o noapte insa ne trezim foarte obositi pentu ca ne-am trezit de foarte multe ori cu siguranta vom fi mult mai obositi decat daca dormi 4 ore odihnitoare. Asadar, apreciaza calitatea somnului.

Sport

Inainte de somn poti sa faci sport de orice natura care te va ajuta foarte mult a ii oferi organismului un somn calitativ. Astfel, vei dormi foarte bine si a doua zi te vei simti foarte fresh.

Renunta la ganduri

De cele mai multe ori nu putem sa dormim din cauza faptului ca stam foarte mult si negandim la anumite griji si probleme care nu ne lasa sa dormim. In momentul in care te pui in pat incearca sa incerci sa dormi indiferent de ce iti trece prin cap. Stim ca noaptea este un sfetnic bun insa trebuie sa ne deconcentram de la aceste lucruri macar atunci cand trebuie sa te odihnesti pentru a evita sa intri in depresie.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *