Cortana

Siri este cel mai faimos asistent de voce de smartphone din lume, dar nu este singura din lume insa. De fapt, una din rivalele sale, Cortana ce functioneaza pe Windows Phone, crede ca poate face o treaba mai buna. In ultima reclama a celor de la Microsoft, Cortana arata cei mai mari diferentiatori in fata lui Siri. Prima data, detinatorul produce o „amintire a unei persoane”, un tip de amintire care este legata de o anumita persoana, in loc sa fie legat de un timp sau o locatie. Apoi, aceasta produce o amintire legata de o locatie generica, in acest caz un magazin de flori, ce va declansa o alerta cand utilizatorul se apropie de o afacere care ii intalneste descrierile.

Cortana salveaza ce e mai bine pentru la urma totusi. O alerta iese in evidenta, spunand ca, cu trafic, detinatorul trebuie sa plece pentru urmatoarea sa intalnire in urmatoarele 5 minute. Alerta de trafic ilustreaza acel „sos special” care o face pe Cortana diferita printre asistentii personali. Fiindca aceasta este constienta atat de datele personale, cum este calendarul tau, lista ta de contacte, si alte date personale ce se incadreaza in subiect, si factorii externi cum este traficul, poate combina aceste cunostinte si sa alerteze proactiv utilizatorii despre factori nevazuti.

In confruntarea dintre Siri si Cortana, am aflat ca Cortana pare sa fie iesita din afara cutiei, desi Siri este mai slefuita, in special avand legatura cu raspunsurile „chitchat”. In timp ce putini oameni cumpara un smartphone pentru asistentul de voce, cel putin Windows Phone are acea caracteristica acoperita si nu trebuie sa ne facem griji din aceasta privinta.

De aceea, este foarte util sa folosesti un asistent voce pe telefonul tau, indiferent daca este Siri sau Cortana, fiindca intotdeauna se vor lupta sa fie mai bune, iar concurenta ii va ajuta sa creasca.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *