Android

Noul Android

Ascensiunea noilor tehnologii, cum sunt dispozitivele purtabile si automatizarea caselor inseamna ca software-ul mobil are nevoie sa avanseze si el. Cu acest lucru in minte, Google se asteapta sa lanseze urmatoarea versiune de Android la Google I/O, fie versiunea 4.5 sau 5.0.

Nu suntem siguri cum se va numi succesorul lui Kitkat, dar zvonurile spun ca se va numi Lollipop. Urmatorul Android se asteapta sa aduca sprijin procesarea 64-bit, in sfarsit potrivindu-se cu ceea ce a facut Apple in ultima toamna cu iOS 7 si chipul de 64 bit ai sai A7. Procesorul cu capabilitati de 64-biti sunt mult mai pentru o caracteristica de viitor decat ceva practic folositor la acest moment. Dar acesta va debloca usile pentru producatori sa poata sa inceapa sa planuiasca dispozitive cu mai mult de 4GB de RAM. Acest lucru inseamna de asemenea ca producatorii vor putea fi capabili sa refaca aplicatii pentru a prelua avantajul arhitecturii de 64 de biti, potential facandu-le mai rapide si mai eficiente.

Securitatea este intotdeauna cea mai mare ingrijorare pentru Android, intrucat malware-ul mobil tinde sa o tinteasca. Google ar putea sa urmeze conducerea Facebook si sa permita utilizatorilor sa aprobe selectiv ce caracteristici ale telefonului o aplicatie o poate accesa, decat sa aprobe un targ totul sau nimic. Extinzandu-se cu aplicatia de tinere minte a parolei de la Chrome, cum este Lastpass, ar fi o aditie buna de asemenea.

In sfarsit, poti paria pe anumite modificari de design in urmatorul Android. In timp ce in general arata destul de plat, trendul in design-ul interfetelor de astazi, Google cu siguranta va curata unele caracteristici mai urate, cum ar fi bara de status de deasupra dispoztivului, ce de multe ori este aglomerata cu iconite fara nici un sens.

De aceea, vom astepta conventia Google I/O pentru a afla mai multe despre urmatorul sistem Android.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *