VR Samsung

Compania Samsung, lucreaza la propria versiune de Oculus Rift si planuieste s-o dezvaluie anul acesta, insa avand in vedere inclinatia celor de la Samsung sa se intreaca virtual in orice categorie de produse ce pot fi concepute, acest lucru nu este deloc surprinzator.
Samsung chiar a livrat prototipuri de dispozitiv unor producatori deja, potrivit unui raport in Engadget. Mai degraba decat a fi un PC sau un periferic de consola de jocuri, casca celor de la Samsung, duce la un telefon Galaxy pentru a crea un mediu virtual. Este un dispozitiv destul de pretentios, versiunea consumatorului va necesita puterea unui procesor de noua generatie.

Samsung vrea aparent sa invinga atat Facebook, cat si Oculus, de asemenea Morpheus al celor de la Sony de pe piata, debutand cu acest dispozitiv anul acesta. Exista un precedent pentru acest tip de abordare, Samsung a scos mai devreme anul acesta un smartwatch, debutand cu Galaxy Gear in Septembrie 2013, desi a platit un pret in critici si analize slabe pentru versiunea dispozitivului 1.0.

Pana acum, nu exista fotografii a presupusei prototipului de casca, dar raportul are cateva detalii, cum ca display-ul castii va folosi un ecran OLED, iar Samsung vrea sa atinga un pret mai mic decat competitorii sai, si va fi folosita in principal pentru jocuri. Casca nu va rula Tizen, OS-ul pentru noile smartwatch-uri. Engadget prezice ca va folosi o conexiune cu fir, pentru a minimaliza lagul.

Oculus VR a reaprins interesul in tehnologia de realitate virtuala, dupa ce casca Oculus Rift, a iesit de pe usile campaniei Kickstarter in 2012. Categoria a devenit foarte activa anul acesta, dupa ce Sony a debutat cu tehnologia si Facebook a achizitionat Oculus pentru 2 miliarde de dolari. Mai departe decat gaming-ul, casca de realitate virtuala, ar putea furniza eventual o experienta virtuala, incluzand interactiuni sociale si interactiuni ce implica shopping-ul.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *