In ziua de astazi, in momentul in care au anumite probleme oamenii se grabesc sa apeleze la diferite medicamente pe care le considera benefice. De fapt, medicamentele contribuie cu adevarat la combaterea durerii din partea corpului pentru care a fost administrat insa de multe ori au si efecte negative asupra altor parti ale organismului.

Aromaterapia este o metoda de combatere a problemelor fizice si psihice. Prin intermediul plantelor reusim sa scapam de anumite afectiuni, sa ne calmam si chiar sa tratam boli. Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au apelat la tot felul de metode cu scopul de a scapa de dureri sau de a combate anumite probleme de sanatate.

Cu siguranta nu stiati ca romanita pe langa alte plante, ajuta foarte mult la combaterea problemelor de sanatate. Iata cum poate fi utilizata romanita si care sunt efectele sale:

Este de fapt chiar Musetelul. Este relaxant, diminueaza anxietatea. De asemenea este foarte eficace in calmarea nervozitatii copiilor. Este recunoscut ca un puternic antiseptic care nu numai ca ucide bacteriile, dar are si proprietati curative iesite din comun.

Bun dezinfectant, grabeste cicatrizarea, stravechi calmant si analgezic; renumit in tratarea racelilor (fiind un excelent stimulent al transpiratiei), reumatismului, catarului bronsic, durerilor viscerale, durerilor menstruale, ranilor supurande, afte, hemoroizi etc.

Uleiul de musetel este un foarte bun antispastic, folosindu-se cu succes in tratarea astmei, colicilor, crampelor stomacale, tusei convulsive, malariei etc.

Extern, este folosit pentru calmarea usturimilor, a mancarimilor pielii, mucoaselor si ranilor. Se recomanda spalaturi cu musetel in tratarea eczemelor si a diferitelor eruptii si infalmatii cutanate, contra acneei.

Pentru tratarea furunculelor, inflamatiilor, tumorilor, se aplica pe locul respectiv comprese fierbinti. Se mai intrebuinteaza impotriva hipersensibilitatii senzoriale, a durerilor de dinti, a crampelor la copii, impotriva raguselii, laringitei, crampelor dupa raceli.

Stimuleaza pofta de mancare, combate diareea. Util in caz de epuizare nervoasa, insomnii, slabiciuni insotite de iritabilitate etc.

De asemenea foarte bun pentru momentul travaliului sau pentru durerile organelor genitale la lauze, de fapt este eficient impotriva tuturor tipurilor de afectiuni ale organelor genitale.

Asadar, ea poate fi folosita pentru numeroase probleme, fiind extrem de benefica organismului.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *