Hamac

Sfaturile de administrare a timpului de multe ori spun despre importanta in a avea un program. Cand esti la munca, sunt o multime de intalniri, apeluri de conferinta si lista de lucru de facut, probabil furnizand o multime de structura. Daca chiar faci aceste lucruri este o alta poveste.

Dar te-ai gandit sa programezi timpul liber? Multi dintre noi gasim prea usor sa ne lasam dupa amiezile si weekendurile sa fie conforabile si de multe ori plictisitoare si nesatisfacatoare rutina. Pentru a scoate cat mai multe din munca si din joaca, incearca unele din aceste metode de a-i oferi timpului tau liber o mica structura de asemenea.

Programeaza-ti timpul liber in timpul zilei

Daca esti un student sau un liber profesionist, probabil ai un grad bun de flexibilitate despre cand iti faci munca. De asemenea ai putea descoperi ca sunt timpuri cand incerci sa-ti micro-programezi munca, dar totusi sfarsesti procrastinand, muncind mult mai lent decat ai face-o in mod normal si grabind lucrurile in ultimul minut.

Raspunsul este deseori, paradoxal, pentru a inceta sa te ingrijorezi de timpul tau de munca si sa incepi sa construiesti niste timp pentru distractie in loc de acest lucru. De exemplu, daca tinzi sa incepi sa muncesti la ora 8 dimineata, programeaza-ti o pauza pentru ora 10. Avand doua ore concentrate de munca te va ajuta sa te concentrezi si sa te provoci pentru a vedea cat de multe poti face atunci.

Aceasta este o metoda buna pentru a preveni productivitatea, fiindca incerci sa te concentrezi cat de mult timp ai pana la acea pauza. De aceea, trebuie sa-i oferi subconstientului tau un motiv pentru a munci si a nu-l face sa te determine sa procrastinezi. De fiecare data cand te concentrezi asupra muncii, vei deveni foarte productiv, si sefii tai nu vor fi dezamagiti de tine.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *