Se intampla de foarte multe ori sa ne dorim sa fim mai buni, mai eficienti. Atat in plan sentimental, personal, cat si in plan profesional, lucrurile merg bine in momentul in care suntem suficient de organizati si de eficienti.

Va intrebati care sunt cei mai importanti pasi in momentul in care vreti sa fiti mai eficienti? In continuare vom discuta despre aceste lucru.

In primul rand este foarte important sa vina o schimbare de la tine. Daca vrei sa fii o persoana eficienta, va trebui ca tu sa faci primul pas. Apoi, este foarte important sa faci si diferite eforturi pentru a obtine un progres.

Incrementalismul inseamna sa segmentezi o activitate/ sarcina in mai multe parti, conform strategiei „divide et impera”. Este o tehnica foarte utila intr-un proiect complex sau la o sarcina dificila. Sa fii organizat inseamna sa te servesti eficient de diverse sisteme, instrumente sau strategii pentru a tine evidenta sarcinilor, documentelor, e-mailurilor, intalnirilor, etc., si pentru a le face accesibile in orice moment.

Orice profesionist stie sa gestioneze mai multe proiecte simultan. Succesul in cariera tine insa in buna masura de capacitatea de a-ti focaliza atentia exclusiv asupra unui aspect, la un anume moment dat. Chiar tu iti esti cel mai mare aliat, sau cel mai mare inamic in managementul timpului. Sa iti gestionezi timpul inseamna de fapt sa te gestionezi pe tine insuti/ insati. Este esential sa stii ca poti alege cum sa-ti aloci timpul.

In momentul in care iti doresti sa fii o persoana mai eficienta si vrei sa ai mai multe roade, va trebui sa ai grija ca toata schimbarea sa vina de la tine. Cand iti doresti ca totul sa fie in regula trebuie sa constientizezi ca unele lucruri depind doar de tine si de vointa ta. Succes!

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *