Multe femei asteapta cu nerabdare sa fie insarcinate iar in momentul in care au aflat vestea cea mare incep sa se documenteze pe cat posibil despre sarcina. In continuare, voi prezenta cateva lucruri pe care orice femeie la inceput de sarcina trebuie sa le cunoasca:

Miscarea fizica trebuie sa faca parte din pprogramul tau zilnic in sarcina si trebuie pus in aplicare inca din primele zile de dupa aflarea fericitei vesti. Inainte de a te gandi sa te inscrii la sala de fitness sau de a-ti face planuri legate de antrenamente viguroase acasa, este recomandat sa ai aviz medical pentru astfel de activitati.

Pana sa te aventurezi in antrenamente fizice complexe, este indicat sa iei in calcul cateva masuri ceva mai simple si sigure: plimbari mai lungi, mers pe jos, dans, yoga etc. Cel mai important este sa nu cazi in capcana in care pica foarte multe gravide, care privesc sarcina ca pe o perioada „bolnavicioasa”, pe care trebuie sa o petreaca mai mult in pat.

Sarcina nu te impiedica sa iti urmezi cursul firesc al vietii si sa faci sport, atat timp cat practici activitati care sunt sigure pentru conditia ta.

Nu lasa toate cumparaturile pentru nastere sau bebelus pe ultima suta de metri. Vor deveni o sursa de stres si iti vor face o gaura foarte mare in buget spre sfarsitul sarcinii. Nu este niciodata prea devreme pentru a te aproviziona cu scutece, hainute pentru bebe, biberoane si chiar cu primele piese de mobilier. Cu cat le iei mai din timp, cu atat vei resimti mai putin cheltuielile si vei fi mai bine pregatita pentru venirea pe lume a bebelusului tau.

Asadar, nu uita de faptul ca trebuie sa ai mai mare grija de tine pentru ca urmeaza sa tii in pantece un bebelus. Nu trebuie sa te comporti ca o femeie bolnava insa nici nu trebuie sa exagerezi cu lucruri nocive.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *