Astazi va voi povesti cum mi-am construit casa. Dupa ce am trait o viata la bloc, eram hotarat sa imi fac o casa si sa locuiesc la curte. Nu stiam prea multe despre ceea ce inseamna cumpararea unui teren sau a materialelor insa stiam foarte sigur cam cum mi-as dori sa arate locul in care sa imi fie amplasata curtea.

Ca sa aflu cat mai multe am incercat sa caut cat mai multe informatii pe internet. Asa cum banuiati, am gasit pe Google raspunsul tuturor intrebarilor mele.

Pentru inceput, gasirea spatiului potrivit a fost o adevarata problema. Nu stiam exact unde ar fi mai bine sa ma stabilesc impreuna cu familia. Nu vroiam sa fiu departe de locul in care am crescut si am copilarit, asa ca am ales un spatiu la periferia orasului.

Am gasit un spatiu care m-a incantat pentru ca avea si gradina si spatiu suficient pentru a-mi construi casa. Am cumparat terenul respectiv si am inceput o sa fac planul constructiei. Am gasit exact ceea ce cautam si am cautat repede o echipa care sa se ocupe de constructia casei. Am gasit pe internet o echipa care se ocupa de tot ceea ce inseamna santierele.

Dispuneam de o suma destul de mica de bani insa nu ne doream sa facem vreun credit bancar, indiferent cat de multe sacrificii ar fi presupus constructia casei.

Am inceput cu temelia pe care am construit-o in aproximativ o saptamana. Apoi, s-a inceput zidaria si constructia casei. Aceasta a durat aproximativ o luna de zile. Odata cu zidaria, am facut bineinteles si garajul.

A urmat compartimentarea casei pentru ca ne doream doua nivele: la parter trebuia sa existe un living, o bucatarie, o baie si o camera a centralei, iar sus trebuia sa fie 3 dormitoare. Zis si facut. Asa cum am facut planurile a si iesit.

Ideea este ca nu am reusit sa termin constructia imediat pentru ca am facut exteriorul, iar interiorul l-am facut la un interval de aproape un an si jumatate, dupa ce am strans cativa bani si ne-am permis acest lucru.

De cateva luni am reusit sa ne mutam in casa si in ciuda faptului ca nu dispuneam de atat de multi bani, am reusit sa ne facem ceea ce ne-am dorit. Pentru noi era foarte important sa ne construim casa si am luptat pana cand am reusit sa facem ceea ce ne-am propus. Acum suntem linistiti pentru ca nu avem rate la banci si ducem un trai decent.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *