Faptul ca Universul este deosebit de mare si cuprinde zeci de galaxii, sute de sisteme solare si chiar milioane de planete si stele ne da posibilitatea de a descoperi care deintre acestea au caracteristici neobisnuite. Este de-a dreptul imposibil sa le tii minte pe toate si dar o parte din ele ies in evicenta pentru niste caracteristici unice.

BD+20 1790b

Aceasta planeta este cunoscuta ca fiind cea mai „tanara” planeta cunoscuta de oamenii de stiinta. Ce ar trebui sa avem in vizor este faptul ca e destul de ciudat sa numesti o planta „tanara” intrucat aceasta are o varsta de 35 de milioane de ani. Totusi in comparatie cu alte planete, aceasta este una destul de „mica” Spre sexemplu pamantul este de 100 de ori mai „batrana” decat aceasta. Inainte de a fi descoperita aceasta plante, cea mai tanara planeta cunoscuta avea 100 de milioane de ani.

Oamenii de stiinta spera ca aceasta planeta ne va oferi informatii suplimentare in legatura cu modul in care o planeta evolueaza, deoarece planetele tinere sunt deosebit de greu de gasit. Acestea au tendinta de a fi mult mai active decat alte planete si au un camp magnetic mult mai intens,

Kapteyn B

Trecand in sfera total opusa a varstei planetelor, vom gasi Kapteyn B ca fiind cea mai veche planeta cunoscuta. Aceasta a fost formata in urma cu 2 miliarde de ani in urma in dupa Big Bang. Kapteyn este o plante foarte interesanta. In primul rand aceasta este deosebit de aproape de sistemul nostru solar, una din cele mai apropiate cunoscute de oamenii de stiinta. Oamenii de stiinta sunt de parere ca aceasta planeta a fost atrasa de galaxia noastra si apoi inlaturata. Se crede ca planeta a facut parte din galaxia Kapteyn carale carei ramasite le putem gasi in marginea exterioara a galaxiei noastre.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *