Cati dintre voi v-ati uitat in copilarie la desene animate cu super eroi si nu ati vrut sa fiti Iron Man (Omul de Fier), acel costum de robot cu care traieste Tony Stark in Iron Man, acea masina de ucis demna de admirat cand salveaza situatia. Cu totii ne-am dorit un astfel de costum cu care sa zburam si sa putem face ce vrem.

Ei bine Iron Man exista la fortele armate ale statelor unite, acestia o sa aiba un prototip gata de functionare pana la vara si vor tine o competitie pentru a incuraja tinerii cunoscatori sa dezvolte componente pentru costum.

Admiralul William McRaven a spus ca primele prototipe a unui costum „Iron Man” de lupta vor fi gata de teste in vara, acesta a mai spus ca sunt 3 prototipuri neaprinse si gata de asamblare, gata pana in Iunie.

Mcraven spune ca prototipul va fi o imbunatatire in supravietuire si capabila pentru operatiuni speciale.  56 de corporatii, 16 agentii guvernamentale si 10 laboratoare nationale lucreaza la acest program, si vor sa ceara ajutor si mai mult tinand un eveniment „Monster Garage”.

Asteptand ca Pentagonul sa le dea frau liber, evenimentul ii va rasplati in bani pe mecanicii experti si inginerii care vor dezvolta compontente utile pentru costum.

Costumul este cunoscut sub numele de TALOS – Tactical Assault Light Operator Suit si va oferi armura avansata, mobilitate superioara si agilitate, simturi avansate, construit cu mijloace de comunicare si computere, un HUD personalizat, racindu-se sau incalzindu-se cat de mult este nevoie, pana si supraveghere medicala si primul ajutor de baza.

Tehnologia pare sa avanseze tot mai mult, iar armata americana se foloseste de asta pentru a avea mijloace mai bune de atac sau aparare decat alte tari, incercand intotdeauna sa fie deasupra tuturor si sa detina cele mai inalte tehnologii pentru acest lucru.

Eu unul abia astept sa vad acest costum in actiune in vreun video de pe marele si vastul internet.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *