Oricine doreste sa obtina rezultate curajoase in ceea ce priveste alimentarea cu apa prin foraje trebuie sa stie ca totul porneste de la firma cu care alege sa colaboreze. Este o prima provocare, sa spunem asa, care poate dicta reusita lucrarii de forare. Mai departe, o alta piedica se refera la experienta echipei care presteaza serviciile si la dotarile ei, la utilajele si instrumentele de care se folosesc.
Forajele impun anumite standarde de profesionalism, standarde la care Eco Drill a reusit sa se adapteze inca de la inceputul sau pe aceasta nisa. Cine este Eco Drill? Mai presus de toate, numarul de lucrari de succes realizate este cel care ii recomanda si ii evidentiaza pe aceasta piata. Ca sa obtii apa de calitate, limpede, curata, cu ajutorul forajului, aflam de la acesti experti ca fiecare etapa, pas cu pas, trebuie efectuata cu deplina responsabilitate.
Din dorinta de a excela in domeniu, Eco Drill s-a specializat in doua dintre modalitatile de forare cu caracter cel mai complex, deci si cele mai dificile. Aceste doua sisteme distincte se adresaza unor zone variate si sunt alese in functie de mai multi factori, dintre care si litologia solului.
Tehnica recomandata pentru solurile moi si medii
Pentru zonele ale carui sol este moale sau mediu, tehnica ce poate sustine rezultate incurajatoare este cea a forajului hidraulic rotativ cu circulatie de fluid. Este caracteristic acest tip de sol unor regiuni precum Galati, Bucuresti, Vrancea, Satu-Mare, Braila. Aici amintim soluri ca pietrisul, argile, nisipurile.
O particularitate a tehnicii este utilizarea noroiului betonitic necesar pentru a elimina detrisul din foraje, dar si pentru stabilizarea gaurii acestuia.
Tehnica recomandata pentru solurile semi-dure si dure
Tehnica potrivita pentru astfel de soluti este forajul uscat cu ciocan de fund. Este adecvata pentru zonele cu calcar, granit, roca, marmura, printre altele. Practic in zonele de munte, respectiv de deal este aceasta o alegere adecvata. Deci intra aici Maramuresul, Neamt, Brasov, Constanta, Tulcea etc.
In cazul acestei tehnici, poate fi observat procesul de foraj pe tot parcusul executiei. Deci se poate vedea litologia solului, adancimea stratelor acvifere.
Mai detaliat despre fiecare tehnica in parte insa poti citi personal pe site-ul https://ecodrillforaje.ro/servicii/foraje sau contactand echipa de experti in astfel de lucrari. Este o decizie importanta, care trebuie luata responsabil, dupa ce te pui in tema vizavi de orice aspect care prezinta interes, inclusiv materiale folosite si preturi.