Griji

Traim intr-o cultura unde toata lumea pare sa-si faca griji. Daca deschizi televizorul pe canalul de stiri, cineva a fost impuscat, exista mercur in pestii pe care ii mancam, o noua gripa este in aer, teroristii se regrupeaza si asa mai departe. Daca iei in serios toate aceste lucruri, cu siguranta nu ai mai iesi din casa, nu vei manca niciodata, nu vei calatori niciodata si nu-ti vei asuma niciodata nici un risc.

Fara nici un dubiu ca oamenii se ingrijoreaza tot timpul. Lucrurile nu se intampla niciodata in modul in care ti le imaginezi. Cand te ingrijorezi, prezici viitorul. Spui ca „stiu ca lucrurile vor merge prost”, dar nu este cazul. Nu ai idee cum se va contura viitorul, in afara de a spune ca nu va fi ceea ce crezi ca va fi. Asa ca de ce te ingrijorezi?

Sa te ingrijorezi inseamna sa oferi mai mult putere. Oamenii sunt atat de intariti de ingrijorari ca nu pot vedea orice alt mod de a trai. Dar a te ingrijora iti fura puterea de a fi proactiv. Adevarul este ca esti in control si poti alege cum sa reactionezi la sitautii, asa ca de ce sa alegi sa oferi puterea atat de usor si atat de inconstient ?

Sa te ingrijorezi este complet neproductiv. Asa ca de ce sa-ti piezi energia facand ceva ce te duce nicaieri. Pe o banda de alergat cel putin faci exercitii, dar sa te ingrijorezi este o activitate fara sens. Petreceti timpul si energia pe ceva mai folositor.

Ingrijorarea iti distorsioneaza realitatea. Traim intr-o vreme in care oamenii traiesc mai mult, au un acces mai bun la ingrijire de santate, au oportunitatea de a creste personal si profesional, au mai mult acces la informatii si educatie pe tot timpul vietii, de asemenea si o multime de alte lucurri minunate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *