5 ani dupa debutul sau Japonez, Nintendo isi va aduce simulatorul de viata ciudata, seria „Tomodachi” in Vest pe 9 iunie, in forma titlului pentru Nintendo 3DS, Tomodachi Life. Jocul pune jucatorii in conducerea unei insule populata de personaje Mii, si administrarea de tip casa de papusi, a vietilor lor, undeva intre The Sims si Animal Crossing.

Acele optiuni de simulare a lifestyle-ului sunt restrictionate in macar o metoda importanta. Unul din motivele centrale ale jocului, este sa-ti faci personajul Mii sa se indragosteasca si sa se casatoreasca, a fost restrictionata de cuplurile heterosexuale in cele doua serii Japoneze lansate pana acum. Potrivit unei declaratii de la Nintendo din America, ca restrictiile din intermediul jocului vor persista in lansarea din America de Nord, in ciuda campaniilor online, precum „Miiquality” care au indemnat compania Nintendo sa actualizeze sistemul de relatii ale jocului in saptamanile recente.

Cei de la Nintendo, au spus intr-o declaratie pentru Associated Press, ca abilitatea de a avea relatii de acelasi sex ce pot aparea in joc nu a fost parte din jocul original lansat in Japonia, si jocul este facut din acelasi cod care a fost folosit pentru a localiza alte regiuni din afara Japoniei. Optiunile de relatii si interactiuni dintre personajele Mii din joc, la un loc cu relatia fata de tine in viata reala, este ceea ce fac acest joc atat de atragator. Vreau sa fiu capabil sa ma casatoresc in Tomodachi Life cu logodnica mea din viata reala.

Declaratia Nintendo nu se adreseaza faptului ca relatiile barbat cu barbat au fost posibile initial in versiunea Japoneza a jocului, dar au fost scoase prin intermediul unui update. Intr-o declaratie video, fondatorul campaniei Miiquality, Ty Marini, au spus ca atractia jocului are legatura mare cu conexiunea sa cu vietile reale ale jucatorilor.

Daca Nintendo vrea sa-si inteleaga consumatorii, poate sa analizeze serii de ani in urma, precum The Sims, Dragon Age si Mass Effect, ce includeau avatare personalizabile, identificabile ce se implica in relatiile de acelasi sex.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *