slabitslabit

Cand o persoana isi pune in minte sa slabeasca, ajunge sa faca tot felul de activitati pentru a ajunge cat mai repede la rezultate. Aceasta graba o face sa incerce orice. Sunt multe ideile si sfaturile pentru a scadea in greutate, insa functioneaza chiar toate? Aparent, nu. Trebuiesc demontate astfel cateva mituri cu privire la slabit, ce ne-ar putea pune pe un drum gresit.

Mit: Alimentatia consistenta si exercitiile fizice constante nu te vor lasa sa te ingrasi. Lucrurile nu stau chiar asa. Consistenta nu este secretul pierderii in greutate. Odata cu inaintarea in varsta, rata metabolismului scade. Schimbarile se fac simtite treptat, astfel vor trebui intensificate exercitiile sau reduse portiile de mancare pentru a tine greutatea sub control.

Mit: Fast-food-ul trebuie evitat in totalitate. Evident ca cheeseburgerii, cartofii prajiti si alte mancaruri tip fast-food nu sunt benefice pentru slabit, insa aceasta nu inseamna ca trebuiesc evitate cu totul. Desigur, trebuiesc rarite, insa daca se tine sub control nivelul de calorii consumate, pot fi mentinute si acest tip de alimente in dieta.

Mit: Carbohidratii trebuiesc evitati. Fals. Carbohidratii procesati trebuie evitati, cei cu un continut bogat de faina si zahar. Cu toate acestea, alte alimente precum paine integrala, orez, cereale, fasole pot fi mentinute in regim.

Mit: Sarind peste mese vei scadea in greutate. Corpul are nevoie de anumiti nutrienti zilnic pentru o functionare corespunzatoare. Sarind peste mese se vor crea deficiente cu efect negativ. In plus, la urmatoarea masa se va consuma mai mult, ceea ce va insemna exact opusul, castigarea in greutate.

Mit: Te ingrasi daca mananci dupa 8 seara (sau 6). Ora la care mananci nu te ingrasa. Cantitatea de calorii pe care o consumi contribuie la asta.

Multe persoane se lasa pacalite de programele si dietele care le promit ca vor slabi intr-o perioada foarte scurta de timp. Cei interesati trebuie sa fie informati despre aceste mituri, pentru a putea lua o decizie care sa le fie in avantaj.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *