Exista un mt conform caruia un student este sarac si de regula clasa de persoane care se descurca mai greu cu finantele. De fapt, fiecare dintre noi a trecut cel putin o data prin situatia in care nu a avut tocmai ceea ce si-a propus. Situatiile financiare sunt cu fluctuatii mai tot timpul insa asta nu inseamna ca putem sa ne dezicem de lupta pentru a fi pe o linie de plutire.

Iata cateva metode eficiente si de aplicat pentru a te pastra echilibrat cu banii, luna de luna:

  • Economiseste. Se spune despre romani ca isi cheltuie banii si chiar si imprumuta pentru a mai cheltui. Chibzuinta vine din constientizarea faptului ca avem nevoie de bani in orice moment asa ca trebuie sa ii pastram cat mai mult timp. Pune bani la ciorap cum spune o vorba, in fiecare luna. Cu totii ar trebui sa avem o rezerva.
  • Nu fa cheltuieli inutile. In timp ce unele lucruri nu se pot amana si exclude, cum este intretinerea si tot ceea ce tine de nevoile de zi cu zi, alte cheltuieli ai putea efectiv sa le eviti. Asa ca nu iti achizitiona acele lucruri pe care nici nu stii daca le vei folosi sau purta. Intreaba-te mereu: chiar ai nevoie de asa ceva?
  • Apeleaza la o casa amanet decat sa iti vinzi bunurile. Cum cazurile disperate cer masuri disperate ai putea ajunge si in punctul in care ai nevoie de bani extra. Este mai bine sa amanetezi in loc sa vinzi, pentru ca astfel ai sansa si sa recuperezi acel bun. Casele de amanet primesc pana si electronice, asa ca sansele sunt mai mari sa gasesti acel obiect pe baza caruia sa faci schimb de bunuri. Principiul este simplu: inapoiezi banii, cu avantajul de a face asta in timp, pe perioada ce se poate prelungi, si primesti inapoi un bun predat initial.

Se merita cel putin sa incerci astfel de metode.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *