Sotii Zuckerberg

CEO-ul celor de la Facebook, Mark Zuckerberg si sotia sa Priscilla Chan au oferit cea de-a 2-a donatie majora orientata spre educatie cu 120 de milioane de dolari pentru districtele scolare sarace din zonele San Francisco si San Jose.

Zuckerbergii au anuntat cadoul intr-o coloana pe care au co-scriso in „The San Jose Mercury News”, ce a fost publicat Joi dupa amiaza.

Cea mai inovativa comunitate din lume nu ar trebui sa fie casa pentru scolile publice care se chinuie. Cadoul urmeaza donatia de 100 de milioane de dolari de la Zuckerberg in anul 2010, pentru scolile publice care se lupta din Newark printr-o fundatie numita Startup : Education.

Zuckerbarg si Chan au scris ca in Newark, munca pe care ei au inceput-o inca este in desfasurare, insa deja au vazut rezultate grozave. Newark are acum contractul de conducere pentru profesori din tara, ce a fost dezvoltat de profesori pentru a rasplati buna performanta.

Anuntul vine doar dupa o saptamana dupa ce un articol din „The New Yorker”, realizat de Dale Rusakoff a analizat cu atentie donatia Newark, sistemul scolar si problemele ce inconjoara reforma educatiei.

Povestea lui Rusakoff scoate in evidenta zbuciumul unui sistem scolar pentru care banii sunt doar o parte din lupta. Acesta a notat ca, cuplul nu a facut donatiile din viitor pe care le-au promis.

Rusakoff a scris ca aproape toti 100 de milioane de dolari al lui Zuckerberg au fost cheltuiti sau comisi. El si Chan au oferit aproape un miliard de dolari fundatiei din Sillicon Valley pentru a merge catre cadouri din viitor nespecificate, dar nu au procedat cu reforme in alte districte scolare, dupa cum au planuit original.

Zuckerberg a facut educatia al 2-lea proiect al pasiunii sale din spatele efortului de a aduce conectivitatea la internet intregii lumi. Le-a spus celor de la Wired recent ca preda intr-o clasa saptamanala gimnaziala antreprenoriatul.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *