De cele mai multe ori nu reusim sa ne dam seama care sunt lucrurile cele mai importante pentru fiecare dintre noi. Stim cu totii ca micutii sunt cei mai importanti pentru noi, iar in momentul in care apar in viata noastra ne schimba radical ratiunea de a trai. Cu totii stim ca un copil este cea mai importanta fiinta din viata noastra.

Copilul trebuie sa simta sustinerea de catre parinti. Stim cu totii ca orice copil are nevoie sa stie ca este iubit, la fel ca orice alta persoana. Cu totii avem nevoie sa fim sustinuti si sa ni se dea incredere de sine. In momentul in care nu stim cum sa ii aratam copilului dragostea si consideram ca facem greseli, trebuie sa facem anumite gesturi si sa ii spunem copilului anumite lucruri. Iata care sunt lucrurile de care trebuie sa tii cont in momentul in care iti doresti ca micutul tau sa stie cat de mult il iubesti:

In primul rand trebuie sa stii sa ii spui copilului ca ai incredere in el. Este foarte important ca micutul sa stie ca parintele lui crede in el si in ceea ce face el. Copii repeta de multe ori diferite formulari, in ciuda faptului ca nu le inteleg in totalitate. Invata sa ii spui copilului tau „Cred in tine!” si astfel vei reusi sa redai increderea in micutul tau si il vei face sa se simta in siguranta. Copii se vor simti mult mai bine daca le vei spune ceea ce trebuie sa faca si care sunt lucrurile care ii dau incredere de sine.

Apoi, trebuie sa stii ca nu este bine sa iti inveti copilul sa renunte la visele sale chiar daca iti este foarte greu sa faci asta. Probabil ca vei avea senzatia sa te comporti cu copilul tau ca si cum ceea ce spune el nu este atat de relevant. Ei bine, este foarte important sa faci astfel incat sa nu renunti niciodata si s aiti incurajezi copilul.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *