Lucrurile nu mai sunt la fel atunci cand devii mama. Trupul ti se transforma, programul de somn nu mai este acelasi, ci este setat dupa nevoile celui mic, relatia cu sotul sau partenerul de viata de asemenea, nu mai ai atata de mult timp liber pentru el, nici pentru tine, ci tot timpul din lume ti-l dedici copilasului.

Ideea este ca oricum si pe cat de mult ai vrea si ti-ai dori, nu mai poti reveni la cea care ai fost candva, insa toate aceste aspecte merita efortul de a fi mama. Deci, mamelor, pregatiti-va pentru noile voi!

Intelegem pe deplin ca maternitatea este un lucru special, foarte greu de descris in cuvinte, lucru pe care nu toate femeile il pot intelege pe deplin sau nu se pot bucura de el din cauza unor probleme de sanatate. Insa, chiar daca a fi mama pare doar lapte si miere, sa nu intelegeti ca este chiar asa.

Cu timpul, mamele vor ajunge sa inteleaga faptul ca aceasta „meserie” nu este doar foarte satisfacatoare si roz, ci si o meserie foarte grea, ca pana la urma impune cresterea si buna dezvoltare a unei persoane, care in prima instanta nu se poate descurca decat cu ajutorul tau.

In ciuda faptului ca maternitatea poate aduce adevarate provocarii vietii unei familii sau a unui ins care care are in grija un copil, nimic nu poate schimba momentul cand primul tau nascut si cei de pe urma apoi vor spune „mama” si „tata”, „te iubesc” si alte cuvinte pline de duiosie si inteles.

In momentul cand devii parinte, incepi prin a intelege grijile, stresul si frustrarile altor parinti sau de ce nu marea bucurie a acestora pe care o simt atunci cand se intampla ceva unic in viata lor de familie, pe care doar ei il pot intelege.

Acum, pe langa faptul ca nu mai judeci pe altii si incepi sa intelegi de ce reactioneaza asa alti parinti, incepi sa te temi ca vei fi tu insuti judecat pentru unele lucruri pe care alegi sa le faci sau care ti se intampla datorita copilului sau copiilor.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *