dans latinodans latino

Odata cu difuzarea serialului „Clona” si in Romania, multe dintre adolescentele de atunci au crezut in dansul oriental incat cele mai multe au incercat sa ia cursuri de dans pentru a-si fructifica abilitatile si mobilitatea pentru a reusi la cele mai bune concursuri.

Belly dance-dansul anului

Cu toate ca pe atunci belly dance-ul nu era cunoscut in tara noastra, cu timpul el a ajuns sa fie unul dintre cele mai cautate tipuri de dans la evenimentele de mare voga, incat dansatoarele au ajuns sa fie platite pentru pasiunea lor.Belly dance-ul a ajuns sa fie un stimulator mental, incat ca si dansatoare esti nevoita sa iti sincronizezi fiecare grupa musculata din corpul tau, pentru mai multe abilitati motorii. Odata ce dobandesti aceste abilitati, atunci stii cu siguranta ca propriul tau corp trebuie sa creeze linii si forme prin miscarea pe ritmul muzicii orientale.

Ca si ele, mi-am dori si eu sa iau lectii de dans pentru a-mi gasi o pasiune, dar si pentru a invata cum sa am o postura corecta in timpul dansului. Din acest motiv am aplicat pentru cateva lectii de dans latino, dar care nu s-au concretizat mai departe, incat am ramas doar la stadiu de invatare. Cu toate acestea, am invatat ca dansul iti acorda unele dintre cele mai bune beneficii pe care le-ar putea avea o pasiune vreodata.

Beneficiile dansului in prezent

Pentru inceput, dansul te ajuta sa iti cresti musculatura si rezistenta propriului organism la efort fizic, iti imbunatateste tonusul muscular, iti confera putere si flexibilitate in miscare, precum si prin participarea la cat mai multe ore de dans obtii oase mai puternice cu un risc scazut de osteoporoza. Pentru ca beneficiile sa fie complete, si pentru fizic si pentru psihic, am invatat ca dansul reprezinta cel mai bun mijloc de eliberare al stresului si a tensiunii, incat sa obtii un echilibru psihic mai bun pentru o incredere in propria persoana. Pe langa aceste beneficii, se mai adauga si beneficiul social, deoarece iti dezvolti cele mai bune aptitudini sociale prin comunicarea si relationarea cu ceilalti participanti la cursurile de dans si cu instructorii.

Pe de alta parte, dansul iti dezvolta spiritul competitiv, incat orice persoana participanta la cursuri de dand poate lua parte la competiile de dans organizate in cadrul concursurilor locale, regionale sau nationale, pentru care poti obtine premii in bani, precum si recunoasterea tuturor eforturilor tale. Astfel, fie ca este frig afara, ca ploua, ca este soare, tu poti dansa indiferent de mediu, sub orice forma, incat acesta sa devina parte din tine.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *