Inca din copilarie, copiii trebuie impinsi si sustinuti sa aiba tot felul de activitati care sa le starneasca creativitatea, deoarece dispun de foarte multa mai ales la varstele fragede, si este pacat sa nu isi descopere pasiunile intr-un mod creativ. Pentru asta exista pe piata nenumarate jocuri cum ar fi cele de constructie precum Lego care vin cu instructiuni, cei mici avand doar datoria de a le asambla dupa cum le este aratat, si jocuri care ii lasa sa isi manifeste singuri creativitatea, cum ar fi jocurile cu plastilina.

Jocurile cu plastilina nu sunt deloc niste creatii noi. Ele au aparut cu ani in urma pentru a ajuta copii sa invete sa faca diferite forme, apoi sa le strice si sa o ia de la capat. Acest lucru ajut in special in clasele mici, cand acestia invatau sa deseneze forme simple si sa coloreze fara a depasi conturul, toate pentru a-i ajuta ulterior sa faca literele bine. Dar era si o metoda de relaxare. Mai demult e clar ca nu existau mai multe tipuri de plastilina, ci doar cea standard, care se cumpara in mai multe culori de la librarii sau din magazine si aia era. In prezent exista mai multe jocuri cu plastilina, de la cea clasica pana la plastilina care se poate intari la cuptor.

Dupa cum am zis mai sus, acum se poate gasi pe piata si plastilina simpla, insa in general predomina jocurile care acompaniaza plastilina. De exemplu, jocurile cu plastilina ce se gasesc acum in magazine sunt in mare parte de decorare. Se gasesc jocuri la care se dau anumite jucarii si un tip de plastilina care este ceva mai solida de cea normala, pentru a le crea haine, par, sau alte accesorii, si vin cu modele pe care cei mici le pot urma. Exista si seturi de plastilina care imita seturile de bucatarie, adica vine la pachet cu forme de prajituri, facalet si alte instrumente. Mai exista pe piata si seturi de constructie din plastilina de castele, masini, si asa mai departe, care sunt insotite de o figurina pe care trebuie s-o imbrace tot cu ajutorul plastilinei.

Daca nu stiti ce sa-i cumparati copilului dumneavoastra care sa-l distreze si care sa nu-l plictiseasca, cea mai simpla si eficienta metoda e sa ii cumparati un set de plastilina, de preferat unul cu figurine, pentru a obtine un start la joaca. Aceste seturi se gasesc in orice magazin de jucarii sau supermarket-urile mari si au preturi accesibile.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *