Levanda este planta foarte apreciata datorita faptului ca are un miros deosebit. Ea ezste o planta foarte des folosita in multe domenii deoarece are foarte multe utilizari. Iata utilizarile levantei despre care tu nici macar nu stiai, probabil:

  • In primul rand, indeparteaza tantarii. Trebuie sa puneti 12 picaturi de ulei de levanda in 250 de ml de apa si sa amestecati solutia. Veti obtine o solutie pe care o puteti aplica direct pe piele si va alunga tantarii.
  • Datorita mirosului atat de placut pe care il are, levanda este foarte folosita in industria cosmeticelor si a parfumurilor. Simplul fapt ca veti pune o picatura de ulei de levanda la sptele urechii si la incheieturile mainilor va fi suficient incat sa aveti un miros placut si proaspat intreaga zi.
  • Se poate folosi si in cada. Se pun cateva picaturi de ulei de lavanda in apa si apoi puteti sa va bagati in cada pentru relaxare. Poti pune picaturile respective sub jetul de apa deoarece va imprastia un miros foarte placut
  • Cand speli rufele din casa si vrei sa le oferi un miros proaspat si foarte frumos puneti cateva picaturi de ulei de lavanda pe una dintre rufele care urmeaza sa fie spalate in masina de spalat. Toata rufele vor capata mirosul minunat de lavanda.
  • In cazul durerilor musculare poti sa pui de asemenea cateva picaturi de ulei de lavanda pe suprafetele afectate. Acest remediu te va ajuta sa scapi de dureri.
  • Lavanda se foloseste si in deodorante. Iti poti face propriul deodorant chiar la tine acasa din produse bio care nu te afecteaza deloc. Iti poti face un antiperspirant  format din bicarbonat de sodiu combinat cu putin ulei de lavanda,
  • Florile de lavanda sunt extrem de frumoase si pot fi folosite cu succes in aranjamentele florale. Buichetele si florile din casa ta vor avea un plus de culoare.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *