Mark Twain spunea ca „india este leaganul rasei umane, locul de nastere al graiului uman, mama istoriei, bunica legendelor si stramoasa traditiilor.”

De-a lungul istoriei India a contribuit cu multe in dezvoltarea lumii de astazi. Sunt multe elementele care nici macar nu ne-am fi gandit ca ar avea origini in India. De la matematica la medicina Indienii au influentat major lumea.

Sahul – jocul regilor

Poate va vei fi surprins sa aflica sahul, jocul regilor, isi are orinile in India. Jocul isi are originile din antichitate de pe vremea dinastiei Gupta. Indienii numeau jocul „chaturanga” ce facea referire la diviziile din armata. In timp jocul a ajuns sa fie jucat in Persia, tarile arabe si mai tarziu acesta a ajuns in Europa unde a ajuns in starea in care il gasim astazi.

Expertiza IT

In deceniile trecute s-a inregistrat o crestere masiva si fara precedent in domeniul Tehnologiei Informatiei in India. IT a devenit un adevarat brand in india. Industria IT din India a devenit competitiva la nivel global. Multe companii multinationale  isi indreapta privirea catre India cand vine vorba de abilitati, produse si servicii in lumea IT. Expertiza si cunostintele acestora sunt fara rival. India este un contribuitir de top in economia mondiala IT.

Pluralismul

Probabil ca sloganul care defineste cel mai bine India este „Unitate in diversitate. India este o tara deosebit de frumoasa. Aceasa a reusit sa captivele multi turisti de-a lungul timpului. Totul este atat de divers in India. Fie ca e vorba de geografie, traditii sau arte culinare. India este un amalgam de culturi si limbi diferite care par a se combina perfect. Numeroasele religii exista intr-un mediu armonios.

Namaste 

Namaste este defapt o formula de salut ce isi are originile in India. Aceasta se traduce prin „Eu ma inchin tie”. Este insa mai mult de o simpla formula de salut ci si o metode a a arata caldura si amabilitatea Indienilor. Este o forma de a arata respect si curtuoazitate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *