Sursele de tensiune continua sunt aparate ce pot masura si regla voltajul, curentul si puterea in circuit. Acestea ajuta prin generarea a 1500-6000 W, 60V si max 180A ori alte valori in functie de modelul aparatului, existand aparate mult mai slabe.

Sursele de tensiune pot  fi incarcate si ele la tensiuni de 220V sau cu putin sau mai mult peste aceasta valoare. Aceste aparate se folosesc deja foarte des in constructii unde sunt cuplate scule electrice la aceste aparate pentru a li se genera o tensiune si implicit un curent electric. De altfel sursele de tensiune pot fi folosite pentru a alimenta foarte multe lucruri la care nu se poate ajunge cu un calbu de alimentare, unul dintre exemple fiind camerele video de supraveghere.

Sursele de tensiune sunt de cele mai multe ori creeate in asa fel incat sa previna incidente precum scurtcircuitul, in asa fel incat atunci cand se declanseaza o astfel de problema sursa de inchide automat prevenind potentialele distrugeri ale aparatelor sau chiar explodarea lor.

In functie de calitatea acestora, sursele de tensiune pot avea mai multe sau mai putine calitati. Unele mai performante pot fi conectate si la calculator unde se vor extrage date si se vor face analize grafice pentru observarea consumului electric si a altor detalii despre diverse aparate care au fost conectate la aceste dispozitive.

Sursele de tensiune de calitate au: o dinamica buna si un timp de raspuns scurt, optiunea de a restrictiona prin specificarea unor limite setabile tensiunea de iesire si curentul de iesire, PFC (power face control), pierderi de putere reduse, riplu rezidual minim 6mVTRMS, 50mATRMS (SYSKON P1500), 10mVTRMS, 70mATRMS (SYSKON P3000), 15mVTRMS, 100mATRMS (SYSKON P4500), raport calibrare, operare mod dynamic sink, operare master-slave in regim de conectare paralel sau serie, functie control secventa (pentru creare de secventa de tensiune si curent), protectie supratensiune, supracurent si supratemperatura.

Sursele de tensiune cu un voltaj reglabil mic sunt considerate sigure de catre mai multe organizatii care se ocupa de protectia in munca. In acest fel, munca cu astfel de aparate nu este riscanta.

Sursele de tensiune, la fel ca si multe aparate de acest tip care ajuta mai ales in actiuni precum constructii, sau pierderile de energie bruste, etc, pot fi gasite cel mai usor prin intermediul online. Totodata achiztionate de aici pot ajunge rapid direct la locatia dumneavostra si totodata veti fi scutit de toate drumurile care trebuiesc facute pana a gasit ceva bun si de calitate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *