Fara nici o indoiala copii sunt cei mai importanti din viata tuturor oamenilor. In momentul in care apar in viata noastra, toata atentia se concentreaza pe copii nostri si facem foarte multe lucruri pentru ei.

Ii consideram vulnerabili si parca prea fragili ca sa ii lasam sa se confrunte cu problemele oamenilor mari. Din acest motiv incercam sa ii protejam cat mai mult si sa le facem o viata cat mai frumoasa si cat mai usoara.

Sigur ca la fel procedam chiar si atunci cand copilul trebuie sa aiba anumite responsabilitati insa incearcam s ane asumam greselile sau consecintele provocate de greselile copilului.

Ei bine, de cele mai multe ori facem anumite greseli care pot afecta foarte mult viata copilului si modul sau de formare. Daca ne dorim sa avem un copil responsabil trebuie sa facem astfel incat sa il lasam sa isi asume consecintele dupa ce a facut o prostie.

Sigur ca nu iti vei lasa copilul sa bage cuiele in priza ca sa il inveti minte insa este foarte bine sa il lasi sa stie sa aiba o responsabilitate.

Daca vrei sa iti inveti copilul sa faca mici lucruri in casa trebuie sa il inveti acest lucru. Iata un exemplu foarte bun care te va ajuta sa iti instruiesti copilul.

De exemplu, daca faci curatenie in casa iar copilul este destul de mic nu vei putea sa il pui sa faca el treburile casnice insa cu siguranta vei putea sa il inveti sa fie responsabil. Daca nu isi aduce hainele cand ii soliciti acest lucru si vrei sa pui masina la spalat, nu insista. Lasa-l sa si le spele singur daca nu le-a adus cand ai spus tu si lasa-l sa se descurce.

De asemenea nu te implica in toate lucrurile in care este atat de important sa se dezovlte singur.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *