The Verge raporteaza ca Google este pe cale sa lanseze o alta expeditie in sufragerie cu Android TV, o noua interfata personalizata pentru  sistemul de operare mobila pentru a se utiliza cu televizorul.

Compania fac chemarea producatorilor pentru a construi aplicatii extrem de simple pentru TV pentru o interfata extrem de simpla. In timp ce Android traieste sub capota, interfata va fi formata dintr-un set de carduri care se gliseaza, fiecare reprezentand filme, show-uri, aplicatii si jocuri, stand pe un raft. Folosesti o telecomanda cu un pad directional in 4 directii pentru a glisa la stanga si la dreapta prin intermediul diferitelor sugestii, sau in sus si jos prin intermediul diferitelor categorii de continut, fiecare cu propriul raft. La fel ca alte seturi de cutii de top, fiecare obiect va fi ca un poster de film in miniatura sau coperta de carti, si o vei putea alege pe care o vrei. Controllerul va avea de asemenea butoanele de Home, Enter si Back pentru a te ajuta la o mai buna navigare, si vor fi disponibile si controllere de jocuri aditionale.

Android TV va sustine intrare de voce si notificari, prin intermediul Google incurajeaza dezvoltatorii sa nu foloseasca notificarile doar in cazuri limitate. In principiu, Android TV este remarcabil de asemanator cu Android Fire TV al celor de la Amazon, lansat recent.

Raportul celor de la Verge mentiona de asemeni ca Android TV va sustine controllere de jocuri optionale si unul din screenshoturile cu meniul caracteriza jocuri precum Plants vs Zombies 2, TripleTown, Asphalt 8 si Temple Run.

Ceea ce nu este clar in raport este cum se va lansa Android TV. Desi aparent ar avea sens ca o optiune alternativa a interfatei pentru producatorii de dispozitive Android, si un nou standard mai larg pentru dezvoltatorii Android.

Pe langa acestea, mai aparea un lucru de luat in seama in raportul celor de la The Verge, sugerand ca Google ar putea sa-si produca propria versiune de acest tip de hardware in forma unui Nexus TV.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *