Neinfricata si optimista Anna face echipa cu Kristoff intr-o calatorie epica, intalnind conditiile everestului si un om de zapada amuzand pe nume Olaf intr-o cursa de a-si gasi sora, a caror puteri de gheata au blocat regatul intr-o iarna eterna.

Frozen devine oficial animatia de la Walt Disney cu cele mai mari incasari din toate timpurile, intrecand The Lion King cu o incasare globala de peste 1 miliard de dolari pana acum. Incasandu-se 388,8 milioane de dolari domestic si 611,5 milioane de dolari international.

Box office-ul milestone vine in acelasi weekend, Frozen devenind primul film de animatie de la Disney care a castigat un premiu de academie pentru „Best Animated Feature Film” (cel mai bun film de animatie), dar si un Oscar pentru Best Original Song (cea mai buna melodie originala) pentru balada din animatie „Let it Go”.

Singurul film animat care a mai facut incasari mari la nivel global a fost Toy Story 3, de la Pixar Animation Studio, care este detinuta de Disney dar opereaza independent de studioul de animatie din casa Disney. Dar Frozen nici macar nu a fost lansat in Japonia, care ar putea sa realizeze intrecerea incasarilor animatiei peste cele ale lui Toy Story 3.

Dar cand masori popularitatea relativa a filmelor caracteristici, mai ales in ultimii 20 de ani, este bine sa ai in minte si inflatia preturilor ale biletelor. Iar cand iei asta in considerare, The Lion King ramane pe departe cea mai buna si de succes animatie a celor de la Disney.

In esenta este imposibil sa adapteze incasarile box office-urilor straine, dar potrivit Box Office-ului Mojo, The Lion King a facut singur peste 600 de milioane de dolari in dolari din 2013, prin lansarea sa nemaipomenita, chiar sub incasarile totale ale lui Frozen din zilele noastre.

Am urmarit si eu animatia, si este o animatie foarte placuta, cu o poveste bine inchegata, personaje bine conturate si amuzante, fiind numai buna de urmarit alaturi de iubita/iubit sau familie.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *