Drona Autonoma

Multi gameri au fantezia de a vedea first-person, perspectiva afisata in multe jocuri video in viata reala. Acum, o drona cu camera autonoma promite sa furnizeze acest lucru.

Produs de o echipa din Franta, Hexo + iti permite sa te inregistrezi dintr-o perspectiva de o drona aeriana care te urmareste in timp ce te deplasezi prin lume. Daca analogia jocurilor video nu functioneaza pentru tine, ganditi-va la ea ca la o super masina de selfie.

In videoclipuri de demonstratie a dispozitivului, membrul echipei Xavier De Le Rue, un snowboarder profesionist, spune ca parte din inspiratia pentru proiect a venit din dorinta de a inregistra scene de actiune din sport mai bune. Dar dureaza doar cateva minute de vizualizarea a filmarilor sa realizezi ca Hexo+ ar putea fi folosit intr-o varietate de situatii diferite in afara de sport.

Cantarind aproape 1 kilogram, dispozitivul Hexo + poate autonom sa monitorizeze si sa inregistreze subiectul sau de la 50 de metri distanta, ceea ce inseamna ca poti teoretic sa realizezi un film ce arata a fi profesionist cu o echipa de camera formata doar de o persoana. Monitorizarea ce foloseste protocolul de comunicare, MAVlink Micro Air Vehicle, este configurat intr-o aplicatie de smartphone care iti permite sa iti pozitionezi vizual camera in relatie cu pozitia utilizatorului, prin intermediul iconitei 3D sau video live.

Intrucat dispozitivul din 6 rotoare poate calatori cu viteze de pana la 72 de kilometri pe ora, poate sa se ocupe cu usurinta de inregisrari, daca vrei sa te urmareasca atunci cand fugi sau mergi cu bicicleta.

Hexo+ are cateva limitari semnificative, cel mai important fiind faptul ca are doar 15 minute de viata a bateriei. Indiferent cat de inovativ ar inregistra, trebuie sa-ti administrezi timpul foarte bine pentru a scoate cel mai mult din dispozitive.

De asemenea nu are nici un senzor de evitare a obstacolelor, ce ar putea fi o problema.

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *