Domeniul IT a fost dintotdeauna unul care a atras in general atentia barbatilor. Proababil si de aceea in Silicon Valley vezi si foarte putine femei. Chiar daca au fost facute eforturi in indreptarea femeilor catre acest domeniu, barbatii ocupa o pondere mult mai mare in companiile IT decat femeile. Indiferent de numarul lor destul de mic din companiile IT, femeile care au ajuns in acest domeniu sunt conducatorii celor mai mari firme din IT.

Susan Wojcicki, CEO, Youtube

Susan Wojcicki a devenit CEO in cadrul Youtube cu scurt timp in urma. Inainte de a ocupa aceasta pozitie Wojcicki a detinut functia de SVP in avertising pentru Google. Aceasta a fost printre primii angajati Google. Mai exact Susan Wojcicki a fost cel de-al 16 angajat pe care l-a avut Google. Fondatorii google au fost Larry Page si Sergey Brin care au inchirat un garaj in Menlo Park. Garajul a fost primul birou Google.

Sheryl Sandberg, COO, Facebook

Sharyl Sandberg are o avere cu o valoare estimata de aproximativ 1 miliard de dolari. Aceasta ocupa functia de Chief Operating Office in cadrul Facebook. Avand aceasta functie Sandberg se ocupa cu supervizarea activitatilor de marketing si comunicare, HR, dezvoltare si vanzari.

Amy Hood, CFO, Microsoft

Amy Hood a devenit CFO in cadrul Microsoft in luna mai a anului trecut. Singura persoana care ocupa o functie mai inalta decat aceasta este CEO-ul companiei, Satya Nadella. In fiecare an Amy Hood este remunerata cu suma de 7.5 milioane de dolari. Inainte de a deveni CFO in cadrul companiei aceasta a lucrat in echipele care s-au ocupat de achiziit. Aceasta a participat la achizita Skype si Yammer.

Chiar daca lumea IT este una in care barbatii domina din punct de vedere numeri, asta nu impiedicat aceste femei sa ajunga in topul celor mai mari companii din Universul IT.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *