Se pare ca Facebook isi indreapta inca o data atentia catre China. Reteaua de socializare, isi propune sa isi deschida un nou birou de vanzari in China incepand cu anul viitor, conform celor de la Bloomberg. Facebook, impreuna cu o mare majoritatea a companiilor americane pe internet este interezis in China de cativa ani. Acest lucru nu pare sa ii descurajeze pe cei de la Facebook care si-au exprimat interesul de a intra pe aceasta piata.

Facebook are deja un birou in Hong Kong, unde lucreaza in colaborare cu companiile chineze care doresc sa isi promoveze serviciile si brand-ul pe piata internationala. Aceste companii au cunoscut o evolutie destul de rapida pe piata internationala prin intermediul Facebook, oferind un suport important pentru companiile locale.

China reprezinta o piata destul de tentanta, dar foarte dificil de infiltrat pentru cei din Silicon Valley. Legile de cenzura sunt foarte stricte in privinta dreptului la libera exprimare specific multor companii de genul Facebook. Un procent de aproximativ 13 % din toate postarile media sociale sunt cenzurate in China, conform unui studiu realizat de Universitatea Harvard, iar retelele sociale au un sistem self-police prin care se asigura ca utilizatorii acestora nu incalca legile chineze. Google, Facebook precum si Twitter, toate sunt blocate in China. Recent LinkedIn a ajuns la un consens cu oficialii chinezi si vor avea dreptul de a lansa o versiune a site-ului in limba chineze, insa tot va fi sub o serie de legi destul de strecte.

Daca Facebook ar ajunge sa activeze pe piata chineza, ar fi un mare succes pentru companie. Reteaua sociala este foarte poplara in Asia, cu un numar de aproximativ 390 de milioane de utilizator activi in fiecare luna. Cu toate acestea Facebook a inregistrat castiguri de doar 0.93 $ pe utilizator in Asia, spre deosebire de Statele Unite si Canada, unde a inregsitrat castiguri de 5.85$ pe cap de locuitor.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *