Va amintiti probabil cand au aparut primele telefoane cu clapa, care au aparut in urma cu cativa ani. La vremea lor, erau deosebit de cautate, si un telefon cu clapa era un subiect de discutie la o masa cu amicii. Dar vremea acestora a apus, la fel de repede cum a rasarit, pierzandu-si din popularitate si functionalitate, majoritatea marilor producatori, nu mai produc astfel de modele, smartphone-urile ajungand sa le ia locul si se pare ca acestea vor ramane de acum inainte mult si bine cu noi.

fphone
fphone

Ei bine in Asia, mai bine spus in Japonia, acest tip de telefon este inca in vremurile sale de glorie, chiar daca va vine sa credeti sau nu. Chiar daca nu au avut succes si continuitate pe restul continentelor, in Japonia, cel mai mare furnizor de servicii de telefonie mobila, NTT Docomo, s-a incapatanat sa mentina aceste telefoane pe piata, si se pare ca au fost destul de inspirati. Acestia au anutat saptamana trecuta doua modele noi. Purtatorul de cuvand al Docomo, a afirmat ca multi din clientii lor care intra in magazine, sunt in cautare de un telefon cu clapa si nu un smartphone.

In timp ce in restul lumii, smartphone-ul este in plina dezovltare, si cucereste din ce in ce mai mult piata, in Japonia, cu toate ca preturile smartphone-urilor sunt intr-o continua scadere, tefoanele cu clapa au inca un viitor.

Ultimul model de telefon cu clapa lansat in Japonia a fost un Fujitsu F-07F, care are specificatii destul de moderne, o camera de 13 megapixeli, o baterie de 1000 de  mAh si un display de 3.3 inch. Destul de performant si fiabil, dar daca ar fi sa lasam camera deoparte telefonul paleste in fata unui Moto E care e un smartphone entry-level foarte ieftin.

Asa ca daca mai ai un telefon vechi cu clapa, la dispozitie, nu ar trebui sa-ti fie rusine sa iesi cu el pe strada, in Japonia cel putin.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *