Smartphone care gandeste

Poate nu realizezi acest lucru, insa esti dependent de un drog. Drogul despre care vorbesc este smartphone-ul tau. Nu poti nega acest lucru. Ce faci in primul moment pe care il ai liber ? Astepti trenul sau buzul. Sau tocmai ce ai iesit de la o intalnire, ai fost deconectat pentru 27 de minute pana acum.

Trebuie sa verifici ce este in lume. Ai primit un email? Cineva ti-a dat like la status? Mesajul tau pe twitter a fost retransmis? Trebuie sa stii acum.

Nu ma intelege gresit, sunt la fel de vinovat ca si tine. Stiu ca atunci cand exista un moment „intre” automat, este un reflex, imi caut telefonul. Observ ca mi se ridica putin pulsu pana aflu ce se intampla pe telefonul meu, si ma suprind ca a fost doar o notificare pe Facebook. Dar ma simt mai bine, cel putin m-am relaxat pentru moment. Sunt bine pentru inca cel putin 9 minute.

Stiu acest lucru, insa nu imi place. Cea mai buna situatie este ca ma face sa-mi pierd imaginatia. Cea mai rea situatie este ca imi fac foarte multe griji. Asa ca m-am gandit, care ar putea fi alternativele?

Este puterea gesturilor, nu poti sterge un obicei, trebuie sa il invingi. Fiecare obicei este realizat dintr-o directiva, o rutina si o recompensa. Pentru a schimba obiceiul, trebuie sa iei aceiasi directiva, sa inserezi o noua rutina si sa primesti recompensa similara.

Decat sa ne trimitem la dezintoxificare, propun o ruta alternativa pentru a ne ajuta sa scapam de acest obicei, sau cel putin sa-l modificam. Daca directiva pentru smartphone-ul meu este timpul in care nu are baterie si recompensa este primirea informatiilor sau stimularea cumva, care este noua rutina.

Cu siguranta nu pot gasi alternative prea multe, insa poti face orice altceva in afara de a-ti citi notificarile in timpul tau liber.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *