Umple-ti biroul cu plante

Poate putina verdeata sa-ti stimuleze productivitatea? Potrivit catorva studii, raspunsul la aceasta intrebare este un „da” rasunator. Plantele din birou sunt parte a ceva numit „teoria restaurarii atentiei”, dupa cum spun psihologii Rachel si Stephen Kaplan de la Universitatea din Michigan. Intrucat creierele noastre muncesc atat de greu la sarcini, va fi nevoie de atentie directa, iar cateodata au nevoie de mici pauze. Plantele si alte lucruri verzi pot oferi aceste pauze furnizand un soc micro-restaurativ.

Doua studii, unul publicat in 2011 si altul in vara anului 2013, au aratat ca participantii pot gandi mult mai clar si sa-si aduca aminte de mai multe informatii, atunci cand se afla plante in apropierea biroului. Intrucat creierul beneficiaza de expunerea la natura, chiar si dintr-un colt al ferestrei, o planta de birou poate ajuta la reimprospatarea, restaurarea si intoarcerea la munca.

Culoarea galben este noua ta cea mai buna prietena

Sa-ti umpli biroul cu culoarea galben te poate ajuta sa te concentrezi. Aceasta culoare insorita poate descreste productia de melatonina, acel hormon care ne face somnorosi. Daca o sa pui obiecte galbene si mobila in jurul biroului tau poti deveni mai alert si mai constient, conducandu-te la o mai buna productivitate si concentrare restaurata. Daca vrei sa combini primele 2 sfaturi, achizitioneaza o floarea soarelui pentru birou.

Munceste dintr-un spatiu comun

In loc sa muncesti cu usa de la birou inchisa, poate ar trebui sa-ti transferi punctul de lucru, intr-o cafenea aglomerata din centru. Daca acest lucru suna contraintuitiv mai gandeste-te o data, creierul uman chiar gandeste mai bine si primeste un stimulent de la putina poluare fonica. Studiile au aratat ca sunetul ambiental te poate face chiar mai productiv. Cercetatorii de la Universitatea din Illinois de la Campania Urbana au descoperit ca sunetul ambiental de 70 de decibeli crescand productivitatea mai mult, decat linistea relativa.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *