BracoBraco

Nu conteaza daca investesti, construiesti sau vinzi, firma ta nu poate functiona fara oameni. Pentru acest lucru ai nevoie de cateva lucuri pe care trebuie sa le pui in aplicare.

In primul rand, trebuie sa recunosti cand angajatii tai fac progrese. Asigura-te ca oamenii isi simt contributiile apreciate printr-un simplu „multumesc”. Apreciaza-i de cate ori au reusit sa faca un lucru bun, depasindu-si limita anterioara.

Ofera-le un spatiu in care sa se simta bine. Daca le este frig pe timpul verii sau prea cald pe timpul verii, mai multe firme te pot ajuta. Folosind ventilatoare axiale pentru hale sau pentru incaperile de birou acestia se vor concentra pe munca, nu pe gradele de afara care sunt in crestere.

Fa-i sa se simta inclusi. Pentru a te simti bine la serviciu, e important sa simti ca ai un prieten acolo. Acest lucru devine mai greu cand compania devine tot mai ocupata. Oamenii trebuie sa simta ca se cunosc intre ei, deci activitatile de recreere in grup pot sa ofere rezultate pozitive.

Intereseaza-te de ei, de cine sunt. Una dintre intrebarile cele mai importante, care este mereu pusa in chestionarele adresate angajatilor este: „Simti ca sefului tau ii pasa de tine si incearca sa te ajute sa reusesti?”. Facand asta, angajatii se vor implica si mai mult in munca.

Fa lucrurile usor distractive. Organizatiile in care oamenii pot sa glumeasca intre ei ocazional au echipe mai unite si rezultate mai bune. Cand au loc erori, oamenii pot sa vada partea amuzanta si nu se axeaza pe dezavantaje, lucrand in echipa pentru a remedia problema.

Nu mai calcula totul. Ca proprietar de afacere, nu mai tine socoteala a fiecarei mici actiuni care are loc. Nu te mai gandi mereu: „Daca am facut asta pentru un angajat, acesta trebuie sa faca asta.” Fa doar ceea ce trebuie, ceea ce este corect si nu mai calcula.

Lasa-ti angajatii sa se relaxeze uneori. Unii angajati se simt de parca lucreaza mereu, de parca ar cara biroul cu ei peste tot. Acest lucru ii face pe angajati sa se simta incredibil de stresati – incurajeaza momente in care vor petrece timpul cu familia sau realizandu-si prioritatile personale.

Destul de mult somn si exercitiu fizic pot sa faca minuni pentru atentia, creativitatea, energia si dispozitia angajatilor tai. Acest lucru vine in completarea paragrafului de mai sus, in care vorbeam despre un mediu de lucru confortabil, aerul racoros al braco-ventilatoare.ro fiind mult mai relaxant decat te-ai astepta. Pe termen lung, daca vor petrecere foarte mult timp lucrand pe timp de seara sau noapte pentru a rezolva problemele pe care le consideri urgente, desi nu sunt neaparat, se va dovedi a fi o idee contraproductiva, deoarece nu vor mai da randament.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *