NAVIGARE RAPIDA CU BUTONUL CTRL + ARROW

Atunci cand dai click pe Ctrl + orice buton de pe tastatura, poti sari pe marginea foii in diferite directii. Daca vrei sa ajungi la linia de jos a datelor, incearca sa dai click pe Ctrl + sageata jos.

TRIMITE DATELE DINTR-UN RAND INTR-O COLOANA

Ar trebui sa folosesti aceasta functie daca vei vrea sa transporti datele pentru a avea o imagine mai buna; oricum, a rescrie toate datele ar fi ultimul lucru pe care ai vrea sa-l faci daca stii cum sa folosesti functia Transpose in Paste. Uite cum: copie zona pe care vrei s-o transporti, muta cursorul spre o alta locatie goala. Mergi la Home->Paste->Transpose, dar tine minte ca aceasta functie nu se va activa daca nu vei copia mai inati de toate datele.

ASCUNDE DATELE IN INTREGIME

Aproape toti utilizatorii stiu cum sa ascunda datele prin click dreapta si selectarea functiei Hide, insa asta poate fi cu usurinta reperat daca ai putine date. Cea mai buna si mai rapida modalitate de a ascunde datele in intregime este de a folosi functia Format Cells. Alege zona si mergi la Home->Font->Open Format Cells->Number Tab->Custom->Type ;;; -> Click OK, apoi toate valorile din zona respectiva vor deveni invizibile, si pot fi reperate doar in zona de preview de langa butonul Function.

COMPUNE TEXT CU &

Formularile complicate nu sunt necesare, atata timp cat stii sa folosesti &. Poti compune orice text doresti cu ajutorul acestui simbol. Mai intai de toate, gaseste celula care infatiseaza rezultatul compus, foloseste formularea cu &. Apasa Enter: toate textele din coloane vor fi compuse laolalta pentru a deveni un rezultat unitar final.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *