Somnul

Nu te ingrijora ca nu ai dormit destul. Incearca sa nu te ingrijori cat de mult ai dormit. Aceste tipuri de ingrijorari pot sa inceapa un ciclu de ganduri negative ce contribuie la o conditie, numita „insomnie invatata”. Insomnia invatata se intampla atunci cand iti faci prea multe griji daca ai fost sau nu capabil sa primesti somn adecvat, asa ca ritualul de somn si comportamentul declanseaza insomnia.

Nu te forta sa dormi. Incearcarea de a dormi te trezeste defapt, asa ca este mult mai dificil sa dormi. Mergi la somn doar atunci cand te simti destul de obosit si somnoros. Nu te uita la ceasul de alarma in timpul noptii. Uitandu-te la ceas promovezi anxietatea si obsesia in acelasi timp.

Proceduri de incalzire a corpului. Unele studii au sugerat ca imbaierea in apa fierbinte inainte de a te pune la somn iti poate usura tranzitia intr-un somn adanc.

Evita sa dormi prea mult. Nu dormi prea mult doar pentru a te revansa pentru somnul sarac de noaptea trecuta. Facand astfel chiar si pentru cateva zile, iti poate reseta ceasul corpului si poate fi mai greu pentru tine sa dormi noaptea.

Sex. Sexul este un eliberator de stres din timpul noptului. Viata sanatoasa in materie de sex, iti imbunatateste relatiile, iti relaxeaza corpul, iti elibereaza chimicalele fericite si chiar promoveaza buna starea, in timp ce primeste cu bratele deschise somnul.

Evita alcoolul ca si somnifer. Evita folosirea alcoolului in dupa amiezile tarzii. Cel mai comun mit gasit printe oameni este ca ei cred ca alcoolul te ajuta sa dormi. Dar adevarul este ca alcoolul ar putea actiona initial ca sedativ, dar produce un numar de efecte ce ar putea afecta somnul pe o durata mai lunga de viata.

Pui de somn. Daca suferi de o insomnie, incearca sa nu tragi cate un pui de somn. Daca scopul este sa dormi mai mult in timpul noptii, ar putea sa te incurce puiul de somn.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *