Cu totii ne dorim o viata de cuplu fericita si o casnicie fericita. Din pacate, orice lucru din trecut isi pune la un moment dat amprenta peste viata actuala de cuplu. De aceea trebuie sa fim foarte atenti deoarece pentru orice lucru trebuie sa ne asumam consecintele. De obicei cand pertenerii se cearta tind sa arunce vina unul pe celalalt si amintesc trecutul. In cazul in care am fost afectati din copilarie si am vazut anumite lucruri in familie, aceasta isi vor pune serios amprenta pe personalitatea persoanei respective.

Specialistii spun ca cea mai buna solutie, prin care fii au o relatie perfecta de cuplu este sa existe o legatura foarte buna tata-fiu. Exista anumite mituri care spun ca fiul/fiica va prelua obiceiurile tatalui/mamei. Acest mit ar trebui sa fie demontat. Un copil care vede cearta si neintelegere in familia lui va invata din greselile facute de parinti. Este adevarat, exista si exceptii. Nu putem judeca pe cineva, sa ne gandim ca va face la fel ca si parintele lui. Sa ne amintim ca el nu are absolut nici o vina de greselile parintilor lui.

Traumele din copilarie pot fi alungate daca suntem inconjurati de iubire si de caldura. Avem nevoie de oameni care ne iubesc pentru a compensa traumele provocate in copilarie.

Indiferent de varsta pe care o are, un copil este intotdeuna afectat de divortul parintilor sau de certurile din casa. Dupa cum stim, amintirile urate acopera pe cele frumoase. Asadar, degeba am avut in copilarie cateva momente frumoase daca au fost umbrite de tristete, suferinta, certuri, neintelegeri.

Marea problema consta in faptul ca traumele aceastea ale copilariei afecteaza persoana respectiva si in timpul maturitatii. Este ca si cum ar avea o cicatrice care nu mai poate fi vindecata niciodata.

Putem sa scapam de amintirile urate din copilarie daca suntem inconjurati de oameni buni, care ne iubesc si ne ofera o alta perspectiva de viata.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *