Copii sunt cei mai importanti pntru fiecare parinte. Cu totii ne dorim sa le oferim o educatie cat mai buna copilului si ca acesta sa dea dovada de buna cresteresi un comportament corect.

Totusi, de cele mai multe ori parintii patesc sa se confrunte cu o scapare de nervi  copiilor. Este vorba despre crizele de nervi pe care foarte multi dintre copii le fac. Parintii se pot simti si ei destul de prost mai ales in momentul in care se afla intr-un anumit loc iar copilul incepe sa se tavaleasca pe jos, sa planga sa tipe sau sa faca tot felul de crize.

Oricum ar fi, crizele de nervi ale copiilor sunt niste manifestari de agresiune prin care copii urmaressc sa atraga atentia. Copilul descopera astfel care este cat de usor poate sa isi convinga parintii si astfel ajunge sa ii manipuleze. Asadar, nu trebuie sa ramaneti in baza faptului ca este prea mic si copilul nu isi da seama ce face.

Ei bine, aceste iesiri nu trebuie sa fie incurajate nicicum. Indiferent cat de mult copilul incearca sa va convinga, plange, urla si face alte gesturi, nu trebuie sa il bagati in seama. Este foarte important ca dupa ce micutul depaseste aceasta iesire sa ii explici ca tu ai inteles oricum ca el isi doreste un anumit lucru si ca nu ar fi trebuit sa reactioneze asa. In cazul in care veti sustine aceste lucruri si aceste iesiri comportamentale ale copilului, este posibil sa aveti de suferit in momentul in care ajunge la maturitate.

Incearca sa iti intrebi copilul cum se simte si sa incerci sa il intelegi. Este posibil ca el sa planga din cauza ca este suparata, ca este nervos sau ca ii este frica. Intelege-i temerile si ajuta-l sa le depaseasca. Astfel, vei reusi sa il ajuti sa treaca peste aceste lucruri.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *