Se estimeaza ca sunt peste 500 de URL-uri care au fost cumparate si vandute pentru mai bine de un milion de dolari. In lumea internetului cele mai banoase domenii si URL-uri au avut legatura cu sex-ul si jocurile de noroc, dar asta nu ar trebui sa ne surprinda prea mult.

Printre cele mai scumpe domenii pe pe web gasim:

MM.com — $1,200,000

MM.com a fost vandul pentru 1.2 milioane de dolari prin intermediul Sedo in anul 2014. Acesta a fost cumparat de Hangzhou Duomai E-Commerce, compania care mai detine domenii precum game.com, JZ.com sau 4.cn.

eBet.com — $1,350,000

Un om pe numele sau Rick a inregistrat site-ul in anul 1996 si a tinut de el pana in Septembrie 2013 cand a decis sa vanda domeniul. Network Solutions a contactat detinatorul pe data de 29 august si i-au facut o oferta de 50 000 de dolari. Acesta a spus ca nu credea ca e mare lucru la momentul acela. Acesta a spus ca il ofera pentru 1.8 milioane de dolari dupa care si-a vazut de treaba. Pe data de 3 septembrie cumparatorul a revenit cu o oferta noua, pe care detinatorul eBet a contracarat-o cu 1.35 milioane de dolari, fiind ultima sa oferta.  Nu s-a auzit nimic pentru cateva zile dupa care cumparatorul a acceptat oferta.

Cameras.com — $1,500,000

Site-ul a fost cumparata de cei de la Sig Solares (CEO in cadrul Parked.com) si acesta a cumparat domeniul pentru pretul de 1,5 milioane de dolari. Aceasta achizitie a fost una diferita deoarece a fost printre primele licitatii live online ce au dus la aceste schimbari.

Mai sunt foarte multe site-uri care au fost achizitionate cu sume colosale in lumea internetului. Acest lucru nu ar trebui sa ne impresioneze, intrucat sunt mult mai multe castiguri de realizat de pe urma acestora de cei ce le-au achiztitionat. Este ciudat cum o idee banala poate deveni in timp una care sa valoreze milioane de dolari.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *